10 Kasım 2009

Lezzet Dedektifleri'nden Mekan Tavsiyeleri



Cihangir’in Yeni Yıldızı: Giritli İdilica...


“Hiçbir yemeğin bildiğiniz gibi olmadığı yer.” Mesela pilav mavi! Bunu biz söylemiyoruz, internette yorum yapan bir Giritli İdilica Müdavimi söylüyor. Mutlaka gidin, Okyanus Krep mi olur, kahvaltı mı, Ege Mutfağı’ndan başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz başka bir ot mu olur bilinmez ama mutlaka bayılacağınız bir sürü yemek bulacaksınız.






Cihangir’de bu yaz açılan Giritli İdilica, kulaktan kulağa yayılarak hızla kendi müdavimlerini yarattı. Mekan, meydandaki camiinin hemen yanında… Günün her saatinde uğraşabileceğiniz bu yeni adres, kapı önünde sere serpe oturulan masaları ve sedirleri ile sonbaharın sıcak günleri için ideal. Bir ev sıcaklığı taşıyan Giritli İdilica’nın, güleryüzlü evsahipliği, ada kültürünün kendine özgü renkleri, rüzgargülü ve saksılar, Girit’in havasını ve lezzetli yemeklerini Cihangir’e taşıyor.

Mekanın sahibi İdil Çimrin, 26 yaşında genç bir avukat. Mekana adını veren Chef İdilica, içten gülümsemesi ve yaratıcı yemekleri ile oldukça renkli bir kişilik. Küçükken komik komik yemekler yapan İdil, ailesini güldürüyormuş ama kimse onun yemek merakını ciddiye almıyormuş. Hukuk öğrencisiyken çok farklı ve gösterişli pastalar hazırlayarak, çeşitli mekanlara satarak kendini tanıtmış. Yüzlerce yemek kitabı biriktirmiş, Girit mutfağı üzerine bir kitap hazırlamış, televizyona yemek programları yapmış, sitelere yemek yazıları yazmış. Zaman içinde çevresindeki insanlar hukuk kariyerini değil yemek bilgisini konuşur hale gelmişler. Herkes, “Senden mekan açmanı bekliyoruz” deyince, o da hayatını yemek yaparak sürdürmeye karar vermiş ve Cihangir’de bir yer tutup işe başlamış.

İdil’in yemek konusunda ilgisi, bilgisi, cesareti ve yenilikçiliği görülmeye değer. Dolayısıyla Giritli İdilica’ya uğradığınızda hiç yemediğiniz yemeklerle karşılaşabilirsiniz. Mesela Mavi Pilav’ı başka yerde yemenize imkan yok. Çünkü tümüyle İdil’in kendi buluşu. Tamamen doğal malzemeden hazırlanıyor. İçinde maydonoz, dereotu ya da semizotu gibi mevsim yeşillikleri ile limon ve korukekşisi var. Ekşiliği verenin ne olduğunu anlasanız da maviliği verenin ne olduğu büyük bir sır. Mavi pilav ve susuz dereotlu cacık “Caciki, menü olarak 10 TL’ye satılıyor. Anlaşıldığı üzere, fiyatlar makul.

Bizim favorimiz ise İdilica Köfte. Küp küp patateslerin üzerinde sumaklı karamelize soğan, İdil’in spesiyali olan küçük tarçınlı ada köfteleri. Üzerine zeytinyağlı sarımsaklı yoğurt ve son olarak dometes sos ve taze maydonoz. Tabak çok görkemli ve lezzetli. İskender Kebap ve Beyti nasıl tarihe geçtiyse, İdilica Köfte de aynı şekilde tarihe geçebilecek bir lezzet.

Cihangir’deki bu küçük mekan daha pekçok sürprizle dolu. İdilica’da, kahvaltıda ekmek yerine servis edilen hamur işi “Pişi”, enginar reçeli, lavanta reçeli, mis gibi gül kokan ve içinde minicik gerçek güller olan bir gül çayı ya da arapsaçı, ebegümeci, kuşkonmaz otları gibi bu mekanda yapılan veya en güzeli neredeyse bulunup getirilen pek çok özel lezzet var. Kahvaltı, öğle yemeği, 5 çayı, akşam yemeği demeyin, gidip kendi keşfinizi yapın. Sadece İdilica ile tanışmak bile bir günün iyi geçmesi için yeterli sebep…


Giritli İdilica

Adres: Firuzağa Palaska Sok. No: 1 Cihangir

Tel: 0 212 244 46 37




****************************************************



360İstanbul'da Zifiri Karanlıkta Yemek

SENSES, herkes için bambaşka bir keşif olacak!




Boşnak Eti

360İstanbul, dünya trendlerini Türkiye’ye taşımaya devam ediyor. 360Entertainment çatısı altında kurduğu SENSES adlı yeni konsepti ile size zifiri karanlıkta yemek deneyimini yaşatıyor. Bu esrarengiz kurguda görme duyusu olmadan diğer duyularınız ile keşfetmenin heyecanını yaşıyorsunuz. Dokunma, işitme, koku ve tat alma duyuları ile baş başa kaldığınızda hem bulunduğunuz mekanı hem de yediğiniz yemekleri hayal gücünüz ile algılıyorsunuz.

Uluslararası bir ikon haline gelen 360İstanbul, her zaman kaliteli hizmeti, lezzetli menüsü ve muhteşem manzarası ile ön planda oldu. Şimdi sıkı durun! Artık 360İstanbul’da manzarasız esrarengiz bir yemek keyfi sizi bekliyor. Nasıl mı? 360Entertainment çatısı altında kurulan ve 360İstanbul’un alt katında yer alan SENSES adlı konsepti ile misafirlerini sıra dışı ve esrarengiz bir yoluculukta ağırlıyor.

Berlin, Paris, Londra, Los Angeles gibi dünyanın en ünlü şehirlerinde çok yoğun ilgi gören karanlıkta yemek deneyimini İstanbul’da ilk defa 360Entertainment sunuyor. Ana fikri, görme dışında diğer tüm duyularımızı kullanarak yemeğin tadına varmak ve duyularınızı harekete geçirmek üzerine kurulan SENSES adlı konsept, yeni trendleri takip edenler tarafından ilgi ile bekleniyor.

Karanlıkta yemek deneyimine başlamadan önce psikoloji eğitimli rehberiniz Yaz Yazıcıoğlu, sizi loş bir ortama alıyor. Şampanya ve çilek eşliğinde size gece boyunca gerekli tüm bilgileri veriyor ve ruh halinizi huzurlu bir hale getiriyor. Hazır olduğunuzda, rehberiniz eşliğinde karanlık odadaki masanıza yönlendiriliyorsunuz. Özel eğitimli servis elemanları tarafından dört tabaktan oluşan sürpriz menünün servisi başlıyor. 360İstanbul’un ortaklarından yemek tasarımcısı Mike Norman tarafından hazırlanan, duyularınızı harekete geçirecek lezetlerin yanında en uyumlu şaraplar servis ediliyor.

Karanlıkta yemeğinizi keşfetmeye çalışırken, rahatlatan ve deneyiminize renk katan sürpriz sesler ve müzik size eşlik ediyor. Görmüyorsunuz ancak öncelikle yemeğinizden gelen harikulade kokuları duyuyorsunuz. Sonra kadehinize şarap servisi yapıldığını işitiyorsunuz, masanızı hissediyorsunuz ve hepsinden önemlisi yemeğinizdeki çok özel lezzetlerin tadını alıyorsunuz.

SENSES ile yaşayacağınız esrarengiz gece boyunca farklı sürprizler de sizi bekliyor. Siz de SENSES’de unutulmaz bir deneyim yaşamak istiyorsanız 0212 251 10 42 nolu telefondan rezervasyon yaptırabilirsiniz.



****************************************************







Boğazın Ortasında 


Kış Aylarında 


Kısıtlamalardan Uzak Balık Keyfi!





“G Balık” denizden gelen farklı ve özgün lezzetleri, kısıtlamalı ortamlardan uzak, açık havada yeme keyfini yaşatıyor! G Balık’ın sigaradan vazgeçemeyen müşterileri, sobalarla ısıtılan geniş terasta, kışın Boğaz’ı farklı ve sıcak yaşama fırsatı buluyorlar.
Galatasaray Adası Suada Club’ın yeni yüzü G Balık; Boğaz’da balık yeme arzusunu, kısıtlamalardan uzak bir şekilde gerçekleştiriyor. “Boğaz’da Balık” keyfini, Boğaz’ın kıyısından ortasına taşıyan G Balık; arzu eden konuklarını geniş, ferah iç salonunun yanı sıra, açık havada yağıştan korunaklı, ısıtmalı terasında ağırlıyor. Böylece sigara alışkanlığını henüz bırakamamış konuklar da, G Balık’ın yaratıcı lezzetleri eşliğinde, kışın açık havada yaratılan sıcacık ortamda, muhteşem Boğaz manzarasının keyfine varıyor.

Kurucu ve işletmecisi Gül Etker’in zevkli seçimleriyle baştan aşağı yenilenen “G Balık”; konuklarına şehrin merkezinde şehirden kaçış imkânı sunuyor. İki kıtanın buluşma noktasında yer alan “G Balık”; bu eşsiz konumunda müşterilerine yaşattığı benzersiz tecrübeyle, İstanbul’da balık restoranı anlayışını değiştiriyor.





*****************************************************



Burger’in Yeni Adresi;



“Etçii Steakhouse Bebek”!







Etçii Steakhouse Bebek, steak ve şarap uzmanı dünyaca ünlü şef Stephen Strumza’ nın danışmanlığında farklı tatları birleştirerek hazırlanan burger mönüsü ile gerçek bir lezzet deneyimi sunuyor…

Katie Holmes, Jennifer Aniston, Alex Rodriguez gibi dünyaca ünlü yıldızların tercihi, geçtiğimiz yıl New York’un en iyi gastronomik şeflerinden biri olan Stephen Strumza ‘’Steakhouse Bebek’’ in mönüsüne yepyeni tatlar ekleyerek yepyeni bir burger mönüsü oluşturdu. Farklı et türlerinin hazırlanışı, sunumu, tamamlayıcı tatların tercihi, ete eşlik edecek şarap seçimi gibi konularda dünyaca tanınan en önemli şeflerden biri olan Strumza öncülüğünde Steakhouse Bebek’in mönüsündeki yerlerini alan birbirinden özel burger çeşitlerinden biri mutlaka sizin için…

Bir Steakhouse Bebek klasiği Bacon Burger’ den sonra yenilenen tadıyla, önüne geçilemez bir lezzet “Cowboy Burger”...

Dana bacon’un karamelize soğan ve fırınlanmış domates ile muhteşem birleşimi!

Cameron Diaz, Leonardo Di Caprio, Jim Carrey’ den sonra tanınan en özel California’lı ve en az onlar kadar “ateşli”... Taze keçi peynirinin, fesleğen ve acı biberle kusursuz uyumundan doğan yepyeni bir lezzet “Californian Burger”...

Geleneksel bir tadı barındıran, sıradışı bir lezzet...

Enfes burger ekmeğinin içinde kars gravyeri, domates ve marulun klasikleşmiş birleşiminden doğan sıra dışı bir lezzet “Zurich Burger”...

Uçarı… Cool… Göz alıcı… Gerçek Bir Fransız Güzeli!

Ateşte karamelize edilmiş soğan halkalarının, brie peyniri ve domatesle leziz birleşiminin yeni adı “Parisienne Burger”…

Her ısırıkta baştan doğan bir lezzet “Piedmonti Burger”…

Permesan, yumuşacık burger ekmeğinin içinde roka ve domatesle buluştuğunda, size burgerle ilgili tüm bildiklerinizi unutturacak yepyeni bir lezzet doğuyor!

1996’dan bu yana sağlıklı, güvenilir, lezzetli et ve et ürünlerinin adresi “Etçii” ayrıcalığını konuklarına sunan “Steakhouse Bebek” T-Bone Steak, Bonfile, Kuzu Pirzola, Kosher lisanslı Antrikot ve köfte çeşitlerinden sonra farklı damak tatlarına hitap eden yeni burgerleriyle de mönüsündeki her lezzeti bir klasik haline getirmeye devam ediyor. Sizin tercihiniz hangisi olursa olsun bu lezzet deneyimine sizi de dahil etmek ve günün farklı saatlerine taşan yepyeni bir alternatif sunmak için “Etçi Steakhouse” Bebek’te…

Adres: Cevdet Paşa Caddesi Manolya Sok. No:1 Bebek/İst.

Tel: +90 0212 265 05 06

http://www.etciisteakhouse.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails