25 Şubat 2012

İstanbul'da bir Napoli geleneği:Rossopomodoro


Napoli’nin Campania bölgesinde bulunabilen en iyi kalite ürünlerle,  geleneksel reçete ve pişirme yöntemlerine  uygun olarak hazırlanan benzersiz bir menüye sahip olan Rossopomodoro; güler yüzü, huzur veren dekorasyonu, konumu ve usta şeflerin sunumuyla da misafirlerinin müdavimi olacakları bir keşif…

Hizmete açıldığı Haziran ayından bu yana Anadolu Yakası ve Bağdat Caddesi’nin iş, sanat ve cemiyet hayatının buluşma noktası haline gelen Rossopomodoro; tam karşısında yer alan yeşillikler içindeki Göztepe Parkı’nın rahatlatıcı manzarasıyla, misafirlerinin her mevsim kendilerini farklı bir atmosferde hissetmesini sağlıyor.



Rossopomodoro – İstanbul’un menüsü; dünyadaki tüm restauratlarında olduğu gibi mevsimlerin ve bulunduğu şehrin gustolarına göre seçilen reçetelerden hazırlanan lezzetlerle oluşturuluyor. Rossopomodoro’nun içerisindeki zeytin ağacı, Napoli’de özel olarak getirtilen vezüv yanardağı kumu ve geleneksel tekniklerle yerinde imal edilen odun fırınları ve karakteristik ürünlerin detaylarının yer aldığı manda sütünden taze mozzarella ve gurme Napoli pizzası mekânın değişmeyen özellikleri arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanındaki şubelerinde lezzet garantisi ve özgün dekorasyonunu aynı standartta, kalitesinden ödün vermeden uygulayan Rossopomodoro’da; bu eşsiz atmosfer ve yemeklere günün her saatine uygun merkezden yönetilen melodiler eşlik ediyor.



Rossopomodoro’nun “özel kavından” İtalyan ve Türk butik şaraplarının keyfine varmak bir ayrıcalık…

Rossopomodoro’nun şarap menüsü de, kavı da çok özel. Şaraplar İtalyan’ın Toskana, Veneto ve Piemonte gibi en iyi şarap üretilen bölgelerden en seçkin üreticilerinden alınıyor.  Campania bölgesine ait dünyanın en güzel kırmızı şaraplarından biri olan Taurasi ve bölgenin yerel beyaz üzümü Falanghina şarap severlerin başını döndürecek kalitede. Rossopomodoro işletmecileri İtalya’nın en köklü şarap üreticisi olan ve 1800’lü yıllardan beri şarap imalatı yapan “Fuedi di San Gregorio” firmasıyla çalışıyorlar. Taurasi 25-30 sene yıllanmaya müsait bir şarapken, Falanghina şarabı erken tüketilirse şarabın zevki bambaşka oluyor.

Rossopomodoro; İş yemekleri, dostlar ve çocuklarınızla “Ozel Davet ve Pizza Partileri” için özel set menüleri ile seçkin servis ve imkanlar sunuyor.…

Adres                          : Prof. Dr. Hulusi Behçet Cad.  No : 10 
  Göztepe – Kadıköy- İstanbul
Tel                               : 0 (216) 385 23 00 – 385 23 01
E-Mail                          : info-goztepe@rossopomodoro.biz.tr
Çalışma Saatleri          :  Hafta içi – Haftasonu   /  12:00 – 23:30





2 yorum:

  1. merakla bekliyordum bu yazıyı, şaşırmıştım hatta hala keşfetmemiş olmanıza... sonunda! kesinlikle başarılı bir mekan ve menü!

    YanıtlaSil
  2. sütüme sarelleme karisma, mekani ve yemekleri biz de çok beğendik... ve geç de olsa paylaştık! :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails