İş yerinden Kaan adlı arkadaşımız, tüm marifetini göstererek bizim için kahveli likör hazırladı. Biraz sert olmasına rağmen inanılmaz bir lezzet. Kaan’ın benimle paylaştığı tarif, o kadar eğlenceliydi ki noktasına, virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istedim. Siz de likör fanatiğiyseniz, bu tarifi mutlaka deneyin. Bir bardak içtikten sonra dert, tasa kalmıyor.
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Su ısıtıp tencereye alın. Su fokurdadığında şekeri atıp, çocuk atleti gibi sararana kadar karışıtırınJ
- Ardından çekilmiş kahveyi ekleyip, iyice pişirin.
- Bu karışımı süzün. 1’er litreden 3 kavanozun 1/3’ünü dolduracak kadar koyun.
-Sonra romlara tarçın, portakal kabuğu ve vanilya çubuklarını ekleyip, pişirin.
-Tencereden ilk hava kabarcığı çıktığı an altını kapatın. Fazla kaynatırsanız alkolü uçar, az pişirirseniz de malzemeler birbirine karışmaz.
- Bu alkollü karışımı da eşit miktarlarda 3 kavanoza bölüştürün. Ama kavanozda 2-3 parmaklık kısmı mutlaka boş bırakın.
- Daha sonra coffee bean denilen tane kahveleri kavanozlara ilave edin.
-Erittiğiniz çikolatayı, 3 kavanoza paylaştırın.
-Kavanozları akşamları iyice çalkalayın.
-30 gün karanlık ortamda çalkayarak bekletin.
-30 gün de gün ışığında çalkalayarak bekletin.
-Biraz zahmetli ama değiyor.
-30 gün karanlık ortamda çalkayarak bekletin.
-30 gün de gün ışığında çalkalayarak bekletin.
-Biraz zahmetli ama değiyor.
Yapılmışını içmeyi tercih ederdim doğrusu. Çünkü baya zahmetli ve pahalı. Ayrıca sabırsızlar için 60 gün uzun bir süre. O vakte kadar kim öle kim kala.
YanıtlaSilDoğru, bunu hazırlamak ve içmek için sabır ve para gerekiyor ama tadı gerçekten de diğer likörlerden farklı oluyor. Şahsen tattığımız için ayrımı çok net yapabiliyoruz:)
YanıtlaSilhmmmmm, ben bunu denerim
YanıtlaSilçok güzel bir tarif...
arkadaşım gün karanlıkta gün aydınlıkta çalkalayın ne demek :)) sandalyeden düştüm burda :D
YanıtlaSil