23 Şubat 2012

Elmalı Baklava


Marifetli Füsun'um ofise elde açma baklavayla gelince gözlerimiz yuvalarından çıktı. Bu kadar mı güzel mi olur bir baklava? Üstelik elmalı... Yedik, yedik doymadık. Yedik, yedik doymadık.  Hatta en sonunda patladık:) Bunun üzerine Füsun'dan bu elmalı baklavanın tarifini almak farz oldu...

Ellerine Sağlık Arkadaşım....

ELMALI BAKLAVA


Malzemeler

İçi için:

4 büyük elma

Yarım su bardağı su

3 su bardağı ceviz içi

1 tatlı kaşığı tarçın (daha fazla da koyabilirsin arzuya göre)

1 su bardağı toz şeker
Hamuru için;

5 su bardağı un

3 tane yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

Yufkaları yağlamak için yarım paketten fazlaca tereyağı

Yufkaları açmak için nişasta (ben mısır unu nişastası kullanıyorum)


Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu


YAPILIŞI: Şerbeti yapmak için 3 bardak şeker ile 4 bardak suyu 10 dakika kaynatın. 1 çay kaşığı limon suyunu ekledikten sonra soğumaya bırakın. İçini hazırlamak için elmaları küçük küçük doğrayın, 1 su bardağı şeker koyup kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ocağın altını kapatmadan önce tarçın ve cevizleri ilave edip, 2 dakika pişirin. Pişen harcı çatalla ezip soğumaya bırakın. Baklavanın hamuru için 5 su bardağı unu bir kaba koyup ortasını açın. 3 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, süt, tuz ve yoğurdu ekleyin. Yumuşak bir hamur yapıp üzerini ıslak bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan 30 adet beze yapın. Tüm bezeleri teker teker nişasta yardımıyla açın. Her bir yufkayı tepsiye dizdikten sonra arasına tereyağ gezdirin. 15’inci yufkayı koyduktan sonra elmalı harcı tepsiye yayın. Kalan 15 yufkayı da aralarına tereyağ koyarak tepsiye dizin. Baklavaları arzunuza göre kestikten sonra kalan tereyağını üzerine gezdirin. 175 derecelik fırında üzeri sarı kahverengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuk şerbetten 3 kepçe döküp bekletin. 5 dakika sonra kalan şerbeti her tarafına gezdirdikten sonra servis yapın…


AFİYET, BAL, ŞEKER OLSUN

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails