13 Şubat 2012

Muhammara Yapmanın Püf Noktası...




Evet, itiraf ediyorum. Ben bir muhammara manyağıyım. Sarmısaklı sarmısaklı... Ohh, mis gibi. Ağzınıza bir yandan kimyon, diğer yandan ceviz tadı geliyor.  Biber salçasının çılgın lezzetini de unutmayalım.Yapması oldukça pratik. Üstelik bonfile, antrikot, köfte, biftek gibi et spesiyallerinin yanına da çok yakışıyor....

4 kişilik muhammara hazırlamak için:
-Uno'nun premium çavdarlı tost ekmeğinden 5 dilimi rondadan geçirin. 200 gram cevizi de aynı şekilde ufalayın. 3-4 çorba kaşığı biber salçasını (Ailece öncü markasının salçasını kullanıyoruz) ekmeklerin üzerine ilave edip, güzelce yoğurun. Salça her yere dağılsın. Sonra cevizi, 4 diş rendelenmiş sarmısağı, 1 tatlı kaşığı kimyonu, 4 çorba kaşığı zeytinyağını koyup, iyice karıştırın. Karışımın ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekiyor. Bu nedenle eğer sert olursa, azar azar su katarak yumuşatın. OOO, şimdi olsa da yesek keşke.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails