İş için gittiğim Bursa'da her seferinde otele tıkılıp, yemeği geçiştirirken, bu sefer ekip arkadaşım hiparcos'un tavsiyesiyle Tarihi İskender'e gittik. 1867'den bu yana üç kuşaktır hizmet veren ve ilk işletmeden sonra açılan üç şubesiyle büyüyen Kebapçı İskender, oldukça mütevazı bir mekan. Dönerin ve iskenderin lezzetli olduğunu söyleyebilirim ancak tabağın dibindeki yağ, çay bardağının yarısını doldururdu...
İskender'in yanındaki yoğurt da ekşiydi, nedendir bilinmez...
Bu şirin şişelerde de şıra ikram ediyorlar...
Feribot limanının girişindeki Zeynel'de de köfte yenmeden İstanbul'a dönülmez dediler. Hiç acıkmadım diye tatlı yemeyi tercih ettim, çok doğru bir karar vermişim.
Sütlü kadayıfı duyanınız var mı? Öyle bir kadayıf ki, hem hafif hem çok lezzetli...
Şerbetine su ve süt karıştırılıp mı konuyor diye emin olmak için sorduğum garson abi, bu tatlıları kendi hazırlıyormuş gibi şahane bir şekilde tarif etti sütlü kadayıfın hazırlanışını...
1 kg süte 750 gr toz şekeri koyup kaynatın.
Kadayıfları fırında nar gibi kızartın ve fırından çıkardıktan sonra sütlü şerbetten kadayıfın dibini ıslatacak kadar hafifçe dökün. Üzerini bir tepsiyle kapatın ve kadayıfı sütün buharıyla kabarmaya bırakın.
Kadayıflar yumuşadıktan sonra kare kare kesin ve soğumuş şerbeti uzerine döküp, buzdolabına atın.
Garson abi bu şekilde tarif etti. Yanlışsa ya da daha iyi bilen varsa, imdadımıza koşar mı lütfen?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder