Özgür Şef sadece et yemeklerinde değil, tatlılarda da oldukça marifetli. Yemek programlarını kaçırmayan anneannem, bu kez de Özgür Şef'in kalburabastı tatlısını denedi. Ve sonuç muhteşem oldu. Kendim de denedim misafirlerim için. Aynı kıvamda tutturdum. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Hamuru için:
3 su bardağı un, yarım paket Sana (oda sıcaklığında), yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında), 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1/3 çay bardağı sıvı yağ, 1 çimdik tuz,
Şerbeti için:
3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, yarım limon suyu... 15 dakika kaynat.
Püf noktaları:
Hamur sert kıvamlı olacak. Bir saat dinlendirmeyi unutmayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, minik toplar hazırlayın. 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Üzerine fındık serpin.
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak
Valla tadı da en az görüntüsü kadar güzel. Çok teşekkürler emel:)
YanıtlaSiltatlı harika görünüyor normalde bu tatlının içine cevizli harç konmuyormu benmi yanlış biliyorum sevgiler
YanıtlaSil