17 Mart 2012

Veee Dilediğiniz Kiloya Ulaşana Kadar İzleyeceğiz Seyir Dönemi Rejimine Dair 5 Günlük Liste




5 GÜNLÜK ATAK REJİMİNİN ARDINDAN BİR GÜN SEBZE-PROTEİN, BİR GÜN SADECE PROTEİN YİYECEKSİNİZ. VERMEK İSTEDİĞİNİZ KİLOYA ULAŞANA KADAR BÖYLE GİDİN. YANİ BİR GÜN SEBZE-PROTEİN, BİR GÜN SADECE PROTEİN.

6’NCI GÜN

Sabah kahvaltısı:

Söğüş domates, salatalık, light peynir, doğalsan ekmeğin ve füme hindi jambonundan oluşan bir kahvaltı.

Öğle yemeği:

Kıymalı ıspanak yemeği. 2 çorba kaşığı yağ ile pişir. Yanında bol light yoğurtla

Akşam yemeği

Izgara tavuk, bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde (Yeşilliklere asla yağ koymayın) ya da karnabahar, brokoli, brüksel lahanası, beyaz ya da mor lahana eşliğinde)

7’NCİ GÜN

Sabah kahvaltısı:

Yağsız, mantarlı, light beyaz peynirli omlet. Doğalsan ekmeğinin yarısı

Öğle yemeği:

Yağsız porsiyon et ya da tavuk döner. Sadece et olacak. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde yiyin. Yoğurt ilave edebilirsiniz.

Akşam yemeği:

Arzu ettiğin bir balık… Çipura, levrek, hamsi. Fırında pişecek ya da buğulama. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde… ya da karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası eşliğinde

8’inci GÜN

Sabah kahvaltısı:

Domates, biber, light peynirden yağsız menemen. Doğalsan ekmeğinin yarısıyla….


Öğle yemeği

2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pişmiş taze fasulye, pırasa, kabak, patlıcan, barbun vs… Zeytinyağlı bir yemek ye. İki çorba kaşığı light yoğurt ile

Akşam yemeği

1 büyük parça bonfile ya da 3-4 parça biftek. Yağsız tavada pişecek. Sonrasında kekikle tatlandırın. Yanında 1 tatlı kaşığı taneli hardal yiyebilirsiniz. Bol limonlu maydanoz, taze soğan ve roka eşliğinde  (Yeşilliklere asla yağ koyma) Salata olarak havuç salatası, göbek tercih edebilirsiniz.

9’uncu GÜN

Sabah kahvaltısı:

2 yumurta, light-yağsız 1 çorba kaşığı lor peyniri ve bol maydanozdan oluşan bir omlet hazırlayın. Dilerseniz biraz mantar da koyabilirsin. Ekmeğin de yarısını tüketin.

Öğle yemeği

Somon fümeleri limon ve karabiberle marine edip, bol limonlu, rokalı bir salata hazırlayın.

Bu salatayı aynı şekilde Migroslarda satılan surimi (yengeç) ile ya da light ton balığı ile de hazırlayabilirsiniz.

Akşam yemeği

6-8 adet yağsız köfte, yanına bol limonlu maydanoz, taze soğan ve 2 çorba kaşığı light yoğurt.



10’uncu GÜN

Sabah kahvaltısı:

Menemen ve ekmeğinin yarısı

Öğle yemeği:

Sebzeli tavuk, sebzeli köfte, kıymalı lahana… Canınız ne istiyorsa sebzeli bir yeme ye. Yanında light yoğurtla.

Akşam yemeği

Haşlanmış tuz ve karabiberle renklendirilmiş tavuk ciğeri… Salata eşliğinde…


REJİMİN MANTIĞI GAYET AÇIK. 5 GÜNLÜK SAF PROTEİNİN ARDINDAN 1 GÜN SEBZE-PROTEİN, BİR GÜN SADECE PROTEİN ALIYORSUN. SEBZEYİ GÜN AŞIRI YİYORSUN. ÇEŞİTLENDİRMEK KENDİ ELİNİZDE.

2 yorum:

  1. Merhaba Doğalsan ekmek dediğin nedir?Nasıl gidiyor dukan diyeti.Kaç kilo verdiniz?Ben ve eşimde yapıyoruz bakalım diyetin toplamda 15.günündeyiz o 4,5 kg ben 2,700 kg verdim.Ama yemek çeşidi bulmaktan zorlanıyor insan.Ama yakında gıdaklayacağımız bir gerçek tavuk ve türevleri yemekten:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Derya, Dukan diyetinde yulaf kepeği unundan krep yapın kendinize diyor. Migroslarda Doğalsan markasının yulaf kepeği unu var. 1.5 kaşık un, 1.5 çorba kaşığı lor peyniri, 1 yumurta kırıp krep gibi bir ekmek yapıyorsun. İki, üç gün önceki yazımıza bakarsan ayrıntılarını görürsün. Ekmek yerine bu karışımdan hazırlayıp yemen gerekiyor. Ben bir ayda 5 kilo verdim. Şimdi seyir dönemindeyim. Tavuk yemek sıkıcı. Hamsi,levrek, çipura, somon, light tona yönel. Ya da tavyk kıymasından köfte, fırında pirinçsiz kadınbudu köfte filan yap. Ya da ne bileyim suluköfte. Sakın bozma. 15 günü geride bırakmışsın. Az daha sabır.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails