23 Mart 2012

Kızarmış Ananas Dilimleri

Kızarmış dondurmadan sonra bu tip tatlılarda BHR'la favorimiz olan diğer bir tatlı da kızarmış ananas...


5-10 dk da hazırlanıyor ve yanında vanilyalı dondurmayla servis edilen şık bir misafir tatlısı aynı zamanda.

Kızartıldığına bakıp ağır olacağını düşünmeyin, yağ tadı almıyorsunuz. Deneyin, hak vereceksiniz! :)

Malzemeler : (2 kişilik)

4 adet ananas dilimi
200 gr un
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 şişe maden suyu
50 gr toz şeker
Vanilyalı dondurma

Kızartmak için : Bitkisel sıvı yağ

Hazırlanışı :

Yumurta sarısı, soda, şeker, un ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında boza kıvamına gelene kadar karıştırın.

Ananas dilimlerini bu hamura bulayıp, kızgın yağa atıp altın rengi alana kadar kızartın.

Kızarttığınız ananasları kağıt havlunun uzerine alın ve fazla yağının suzulmesini bekleyin.

Ilıkken üzerine vanilyalı dondurma koyup servis edin.


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails