19 Mart 2012

Muhteşem Bir Pay Hamuru Hazırlamak İstiyorsanız...

Mutfağa girip bir şeyler hazırlamak, her zaman stresimi azaltıyor. Tabii bu kadar yoğun çalışmasam, mutfağa daha çok zaman ayırabileceğim. Ne yapalım kader işte.. Hepimiz çalışmak zorundayız. Pizza hamuru, lahmacun hamuru ve poğaça hamuru ölçülerine yoğun ilgi gelince, bu kez de ailemizin yetenekli şeflerinin pay hamuru ölçüsünü paylaşmak istedik sizlerle. Bu arada bu işin sırrı biraz da dijital tartılarda. Göz kararı ile olmuyor bu işler. Satın almakta fayda var.

Malzemeler ( 23cm'lik tart kalıbı için)
- 1 1/3 su bardağı (220 gram) un
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1/4 çay kaşığı tuz
-1/2 su bardağı (125 gram) tereyağı (Tereyağını kare kare kesip karışıma alın)
-4 yemek kaşığı 60 ml buzlu su
-Hamuru hazırladıktan sonra streç filme sarın ve hamuru buzdolabında en az iki saat dinlendirin.

Püf noktası: Meyveli tart yapacaksanız fırını önceden 200 derecede ısıtın. Tartı pişirdikten sonra ısıyı 180 dereceye düşürüp 40-45 dakika daha pişirin. Böylece tart hamuru nar gibi kızaraack, meyveler de yumuşayacak. Tuzlu tart yapacaksanız, hamuru hazırlarken şeker koymayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails