31 Mart 2012

Garip Bir Menemen Macerası

Apple Pie gurusu Volkan ile sohbet ederken, bir önceki hafta sonu Emirgan'da yeme-içme konusunda okkalı bir darbe yediğini öğrendim. Kız arkadaşıyla Emirgan'daki Orga'ya kahvaltı etmek için gittiklerini söyleyen Volkan, mekandaki garsonların ciddiyetsizliğinden son derece rahatsız olmuş. Sabah saatlerinde mekan boş olduğu halde garsonlar, kendileriyle doğru dürüst ilgilenmemiş. Tüm ilgi ön sıralardaymış. Menemen söylemişler ama kursaklarında kalmış. Garsonlar menemeni getirmiş ama sadece menemen getirmişler. Ne bir çay ne de ekmek gelmiş beraberinde. Sabırla beklemişler, garsonları ikaz etmişler ama garsonlarda herhangi bir kıvılcım olmadığını görünce apar topar kalkıp gitmişler. Hesabı da ödememişler. Zaten tadına bile bakmadıkları, çaysız, ekmeksiz bir menemenin parasını neden ödesinler ki. Burada dikkat çeken en önemli şey ise garsonların, kendilerini protesto etmek için mekanı parasını ödemeden terk eden müşterilerin bile farkında olmaması..  Vallahi de billahi de PESSS.


Bizimkiler Orga'yı terk edip soluğu yine Emirgan'daki Mehtap Cafe'de almışlar. Volkan, bir daha aynı problemle karşılaşmamak için Orga'da yaşadığı sıkıntıyı çıtlatmış biraz. Orga'nın tersine muhteşem bir ilgi ve alakayla karşılaşmışlar. Veee bir türlü yiyemedikleri menemenlerini ağız tadıyla yemişler... Bir menemen macerası da böylece sona ermiş:)
Peki buradan çıkartılacak sonuç ne: Müşterisini baştacı etmeyen restoranlar er geç terk edilir. Yemek her yerde yenir, önemli olan ilgi ve alaka...

1 yorum:

  1. Bir yemeğin lezzeti ortam,sunum ve çevredeki kişilerin enerjisinde gizlidir...İşin tatlıya bağlanması güzel...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails