10 Şubat 2012

Yok böyle bir elmalı kurabiye...



Fıccın'daki ağızda dağılan elmalı kurabiyelerden sonra hırs yaptım... Bendeki tarife benzer bir hamur ancak atladığım birşey vardı sanki... Fıccın'ın aşçı hanımlarına soruyorum, pudra şekeri mi toz şeker mi kullanıyorsunuz? toz şeker diyorlar... Yoğurt, yumurta? ikisi de var diyorlar... Dün öğle yemeğinden sonra baktım daha yeni yapıyorlar elmalı kurabiyeleri... O hamurda ne yumurta vardı ne yoğurt...

Kolları sıvayıp, annemin arkadaşı Meral Teyze'den çocukluk yıllarımdan beri tadı damağımda kalmış olan elmalı kurabiyesinin tarifini istedim ve işten gelip mutfağa koştum. Sonuç, diyetten eser kalmadı, bir tepsi elmalı kurabiyeyi leblebi gibi yedim.

Bu hamurun sırrı. içinde şeker olmaması... Ağızda lokum gibi eriyor, mutlaka denemelisiniz...

Hamuru için :

250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Un

Elmalı iç için  :

4 adet büyük boy elma
5 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı :

Rendelediğiniz elmaları toz şeker ve tarçın ile pişirin, suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Hamur için, margarin, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırma kabına alın ve karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Elmalı iç  soğuduktan sonra, hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler kopartın ve poğaça gibi elmalı içle doldurup kapatın. Yağladığınız ya da yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.


8 yorum:

  1. bu tadı ben çok seviyorum ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. aylin, cok tesekkurler. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Allah beni kahretmeye kepekli unla yaptim eti form gibi oldu. Of :( sakin kimse kepekli unla yapmasin

    YanıtlaSil
  4. Hemen şimdi yapıyorum

    YanıtlaSil
  5. Denedim çok güzel oldu. Ek olarak hamuruna limon kabuğu rendeledim ve iç malzemelere ceviz ekledim. Paylaşımınız için teşekkürler.)

    YanıtlaSil
  6. şimdi denedim, yumuşacık oldu. tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails