9 Şubat 2012

Dukan Diyeti'ne Özel Püf Noktaları


Arkadaşlar biliyorsunuz, bir hafta kadar önce Dukan Diyeti'ne başladım. Füsun, Sibel ve Didem'i de örgütledim. 5 günlük atak döneminde 3 kilo gitti. Seyir döneminde de bir kiloyu savdım başımdan... Hedef kiloma ulaşmama 5 kilo kaldı. Et yediğim için acıkmıyorum. Ama kolesterol tavan yapmasın diye kırmızı et yerine balık ve tavuk ağırlıklı besleniyorum... Halimden gayet memnunum. Kilo vermek isteyen herkese tavsiye ediyorum bu diyeti. Tabii bu diyete özel bir kaç duyurum da olacak.

Varan 1: Diyette ekmek yasak. Sadece yulaf kepeği unu yiyebiliyorsunuz. Daha doğrusu yulaf kepeği unundan krepler hazırlıyorsunuz kendinize. Yulaf kepeği ununu bulmak biraz zor. Bakkalda, markette olmuyor. 3M Migroslardaki un reyonundan bulabildim ben sadece. Sibel de internetten sipariş etti.

Varan 2: 5 günlük protein atağından sonra bir gün sebze protein, bir gün proteinden oluşan seyir dönemine geçildiğinde insan artık et, tavuk yemekten sıkılıyor. Bu nedenle size sushi'lerin vazgeçilmezi surimi'yi tavsiye ediyorum. Yengeç etimsi bir tada sahip olan surimi, taze soğan, bol limon ve rokalı salataya aslanlar gibi eşlik ediyor.

Varan 3: Füme somonu limon suyu, lemmon pepper ve karabiberle tatlandırıp, 1 saat marine edin. Bu karışım da canavar lezzetli oluyor.

Varan 4: Rabbime şükürler olsun ki sebzeyi yaratmış. Valla içim şişti et yemekten. Tam bu sırada brokoliler yardımına yetişti. Buharda haşlayıp limonlu sarmısaklı sosla yiyorum. Limonlu sarmısaklı sos, her türlü haşlanmış sebzeye inanılmaz yakışıyor.

Varan 5: Sürekli ızgara tavuk yemekten darlanınca, göğüs parçalarını yoğurt, acı biber, balzamik sirke, sarımsak, kekik ve evde yapılmış domates sosundan oluşan bir karışımla torbaya atıp, fırında pişirdim. Valla güzel oldu.

Varan 6: Somon balıklarını soya sos, karabiber ve hardalla marine edip tavada pişiriyorum. Süper lezzetli oluyor.

Varan 7: Kolesterolümün tavan yapmasından ürktüğüm için tavuk kıymasından köfte yapıyorum. İçine sarımsak, yenibahar, kimyon, soğan, tuz, karabiber, bol kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 dilim Uno Premimum Çavdarlı koyuyorum. O kadar güzel oluyor ki anlatamam.

Varan 8: Buzlukta hep tavuk ciğeri bulunduruyorum. Eğer yemek yapacak zamanım olmazsa, ciğleri buzluktan indirip haşlıyorum. Üzerine tuz, karabiber serpip afiyetle yiyorum.

Varan 9: 2 çorba kaşığı yağla yemek pişebiliyormuş.Kıymalı ıspanak yaptım, çılgınca yedim.

Varan 10: Kevser annemlere gittik. Millet lahmacunu götürdü. PNR ile ben yağsız karnıbahar yedik. Süper yapmıştı Kevser annem. Tekrar tekrar ellerine sağlık.


4 yorum:

  1. bizde ailece başladık bugün 2 günümüz 1 kg verdik çok mutluyuzzz :))

    YanıtlaSil
  2. salı günü başladım 1,9 gr verdim ama sanırım sadece yumurta yemekten kabızlık sorunu başladı. ne kadar atağa devam edicem?

    YanıtlaSil
  3. Atak dönemi ortalama 3-5 gün sürüyor. 5 günü aşmayın:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails