5 Ocak 2012

Stroopwafel Turkiye`de!


Mudavimleri bilir, Starbucks`tan ve Bim marketlerden ambalajli olarak temin ettigimiz Hollanda usulu waffle artik Turkiye`de de taze taze yapiliyor.

Stroopwafel ilk olarak 1784 yılında, Hollanda şehri Gouda'da ortaya cikmis. İlk olarak hamur ve kurabiye kırıntılarından yapılan stroopwafel, 1870 yılına kadar sadece Gouda'daki fırıncılar tarafından üretilmis ve 20. yüzyıldan itibaren bütün Hollanda'da satılmaya baslanmis.





Peki Turkiye`de nasil yapiliyor derseniz... Kucuk boy veya buyuk boy olarak tercihize gore, karamel topu gibi gorunen hamuru ozel tost makinesine atiyorlar ve bastirarak incecik pisiriyorlar. Sonra bicakla ikiye bolup, arasina karamel sos surup, kapatiyorlar. Dilerseniz cikolata sosuna da batirip, yaklasik 2 dakikada sicacik waffle inizi servis ediyorlar... Yok boyle bir lezzet!


Taze Stroopwafel`i Beyoglu Demiroren Alisveris Merkezi`nin en ust katindaki kucuk stand`dan temin edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. ayyy evet ben ilk önce hollandaya giden ve bize waffle getiren kuzen sayesinde tanışmıştım onunla sonra bimde görünce her daim evimden eksik olmamıştı bu aralar almıyorduma ama aklıma geldi canım çekti istiyoruuuummmm :))))))

    YanıtlaSil
  2. Yolum düşerse deneyeceğim.Ben de çıtır seviyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar, mutlaka deneyin.İnanın pişman olmayacaksınız.Çılgın bir lezzet...

    YanıtlaSil
  4. ayyy bende bimden çokça alırdım ama taze taze yemek için beyoğluna bir uğrarım:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails