21 Ocak 2012

Çeşit çeşit kurabiyeler pişirmek çok kolay!

Lokum gibi bir kurabiye için ihtiyacınız olan altı ana malzeme : Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya ve un...

Sonrası için hayal gücünüzü kullanmanız yeterli. Aynı kurabiye hamuruna parça çikolata, limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, kakao, zencefil, hindistan cevizi, fındık, ceviz veya meyve şekerlemesi ekleyerek birçok farklı lezzette kurabiyeler pişirebilirsiniz.

Kurabiye hamurunu çok fazla yoğurmamanız ve elinizle yoğuruyorsanız elinizin sıcak olmaması, kurabiyenin lezzetli olması için oldukça önemli.

Hamuru şekillendirme kısmına gelince :

Küçük bezeler koparıp, yuvarlak şekil verebilirsiniz.




Hamuru merdane yardımıyla açıp, kurabiye kalıplarıyla kesip, birbirinden güzel şekillerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.

Peynirli Yıldız Kurabiye


Hamuru rulo şeklinde uzatıp, bıçakla kesebilirsiniz.


Kakaolu ve sade iki hamur hazırlayıp, merdaneyle ayrı ayrı açıp, rulo yapıp, iki renkli bir kurabiye hamuru hazırlayabilirsiniz.



Yuvarlak kurabiyeler hazırlayıp, ortalarına marmelat koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails