3 Ocak 2012

Dört Mevsim Hindi...



Hindiyi illa yılbaşı akşamı yapmak zorunda değilsiniz. En azından biz, bu tabuyu kırdık diyelim...Tabii, 'bütün hindiyi'  yılbaşı haftası dışında bulmak çok kolay olmuyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey mahalle kasabınıza birkaç gün öncesinden minik bir hatırlatma yapmak... Komple bir hindi almak istemiyorsanız işiniz çok daha kolay... Özellikle Carrefour, hindi eti konusunda oldukça başarılı... Sevgili anneannemiz Bibiz'in geçtiğimiz aylarda hindi etinden yaptığı nohut yemeğinin tadını unutamıyorum. Hindi kuşbaşılar var anneannemin buzdolabında. Kardeşim, bu kadar mı yakışır hindi eti baklagile... Valla bir kere deneyin, inanın bir daha ne kuzu ne dana kullanırsınız. Bu arada deminki konu kaynadı arada. Hindiyi, yılbaşı seremonisinden çıkarttık biz. Canımız istedikçe yapıyoruz artık. Bu konuda iki tarifi tek geçiyorum.

Birincisi; müdavimi olduğum Şef Eyüp Sevinç'in tarifi: Sevinç; yarım litre zeytinyağı, tuz, ada çayı, biberiye, tarhun, dereotu ve maydanozdan oluşan bir sosu, hindinin her yerine sürüp 230 dereceli fırında 90 dakika pişiriyor. Sonuç: Lokmaları çiğnemeden yuttuğunuz için mide fesadı. Et, lokum gibi pişiyor.
İkincisi, teyzem Für'ün tarifi: Für, tuzladığı hindiyi devasa tencerelerinde 1.5 saat pişirip, sonrasında fırının grill ayarında derisi kızarana kadar pişiriyor. Böylece hindi eti hiç kurumuyor, o lezzetli ıslaklığını koruyor. Hatta teyzem, hindi etini servis ederken, haşlama suyunu bir taşım kaynatıp, etlerin üzerine dökerek servis ediyor. İnsanın tabağı bile yalayası geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails