10 Ocak 2012

Sevdiğiniz için en romantik lezzet: Pınar Labneli Çikolatalı Kek

Sevgililer Günü’nde sevdiğine özel bir sürpriz yapmak isteyenler için en iştah açıcı tarif Pınar Labne’den geliyor: Pınar Labneli Çikolatalı Kek. Yemeklere kattığı farklı lezzetle artık pek çok tarife giren Pınar Labne, Sevgililer Günü’ne özel olarak paylaştığı kekte çikolata keyfini doruğa taşıyor. Pınar Labneli Çikolatalı Kek, benzersiz lezzeti ve pratik yapımı ile Sevgililer Günü’nde yeni tatlar sunmak isteyenleri bekliyor. Tarife ilişkin detaylar www.facebook.com/pinarlabne adresinde yer alıyor.

Türkiye’de labne peynirin mucidi Pınar, Sevgililer Günü’ne özel pratik, eğlenceli ve ve leziz bir tarif paylaşıyor. Orijinal tadı ve kıvamıyla alışıldık lezzetlere yeni bir tat veren Pınar Labne’nin kullanıldığı tarif, 14 Şubat’ta sevdiğine sürpriz yapmak isteyenlere hünerlerini sergileme fırsatı sunuyor.
Pınar Labneli Çikolatalı Kek, tatlı düşkünü sevgililer için ideal bir sürpriz. Kekin kreması arzu edildiği gibi süslenebiliyor. İsteyenler kalpli pasta süsleri ya da meyveler ile bu leziz keki renklendirebiliyor. Pınar Labne, Sevgililer Günü romantizmine çikolatalı ama farklı bir lezzet katmak isteyenlerin yardımcısı oluyor.
Pınar Labneli Çikolatalı Kek (35 - 40 Kağıt Kek Kalıbı İçin)

Malzemeler:

·         Pınar Labne 200 g

·         3 adet yumurta

·         1,5 su bardağı toz şeker

·         1/2 su bardağı zeytinyağı

·         3 yemek kaşığı kakao

·         1 çay bardağı (ajda) damla çikolata veya 80 g bitter çikolata

·         2,5 su bardağı un

·         1 çay kaşığı karbonat

Krema için:

·         Pınar Labne 200 g

·         1 paket krem şanti

·         1 çay bardağı (ajda) soğuk süt

Kremanın Yapılışı: Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Pınar Labne’yi ilave edin. Karıştırın. Sıkma torbasına aktarın. 15 - 20 dakika buzdolabında bekletin.

Kekin Yapılışı: Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını, Pınar Labne’yi ve damla çikolatayı ekleyin ve karıştırın. Kakao ve karbonatı da ekleyin. Unu azar azar ilave edin, karıştırın. Karışım koyu bir muhallebi kıvamında olmalı, eğer çok cıvık ise 1/2 su bardağı un ilave edin. Kağıt kalıplara yarısı dolu olacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında orta derecede 20 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan ve iyice ılıyan keklerin üstüne kremayı sıkın. Pasta süsleri ya da meyve ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails