18 Ocak 2012

Habersiz Gelen Misafir En Güzel Nasıl Ağırlanır?

Diyelim ki çat kapı misafir geldi ve hiçbir hazırlığınız yok. İlla ki çılgın bir ziyafet sofrası hazırlamak zorunda değilsiniz. Tavşan kanı demlenmiş leziz bir çay ve keyifli bir kahvaltı sofrasıyla durumu  kurtarabilirsiniz. Bu tip durumlar için buzlukta daima dilimlenmiş 3-4 simit ve bir adet yuvarlak pide bulundurmaya özen gösterin. Lezzetdedektifleri olarak bu iki ürünü, buzdolaplarımızdan eksik etmiyoruz. Peki ne mi yapacaksınız? Hemen tarifini verelim...

Simitler için:
Bir simidi önce dörde bölün. Dörde böldüğünüz parçaları da ortasından kesip 8 parça simit hazırlayın. Bir yumurtayı çırpın ve fırça yardımıyla simitlere sürün. Her bir simitin üzerine BİM'in acılı kahvaltılık sosundan 1 çay kaşığı sürün. Daha sonra 1 çay kaşığı zeytin ezmesini güzelce yayın. Dilimlerin üzerine kekik serpin. Varsa İzmir tulumu yoksa, eksi kaşarı incecik dilimleyip simitlerin üzerine koyun. Namet çemensiz pastırma dilimlerini ekleyin. Domatesin kabuklarını soyun ve kare kare kesin. Çarliston biberinin de çekirdeğini çıkarın ve halka halka kesin. 2 domates karesi ve 2 biber halkasını da simit başına pay edin. 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Sonuç muhteşem oluyor.

Pide için:
-Pideyi tam ortasından dikkatlice ikiye kesin. Böylece 2 ayrı çeşit pizza hazırlayabilirsiniz. Yarıya kestiğiniz pideyi alın ve üzerine 3-4 kaşık domates püresi serpiştirin. Sonra Knorr'un fesleğenli kekikli salata sosundan 1 çay kaşığı serpin. Pidenin beyaz kısmı kırmızılaşsın, beyaz yeri kalmasın. Sonra sucuk ve sosisleri incecik kıyıp, pidenin üzerine serpiştirin. Çekideği çıkarılmış yeşil zeytinleri ortasından 2'ye kesip pizzanıza ilave edin. Mozzarella peynirini ilave edip, bol kekik serpiştirin. 200 dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Son anekdot
Simit ve pideniz elinizin altında olduğu sürece kombinasyonları sürekli değiştirebilirsiniz. Eldeki malzemeye göre peynirli pizza, sebzeli pizza, kıymalı pizza bile yapabilirsiniz. Simitleri de kaşarlı ya da menemenli yapabilirsiniz. Evet yanlış duymadınız. Menemeni pişirip, simitin üzerine kaşık yardımıyla koyun ve üzerine biraz kaşar rendeleyin. İşte size pratik ve yaratıcı lezzetler. En kısa zamanda denemelisiniz.

2 yorum:

  1. süper ya! çok orjinal tarifler veriyorsunuz:) bloğunuzu bu sabah keşfettim ve 2 sattir başından ayrılamıyorum! emeğiniz için çoook teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Beğenmenize çok sevindik. Güzel tarifler vermeye devan edeceğiz:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails