12 Ocak 2012

Anadolu Yakası'nın En İyi Kasapları



Bundan sonra Lezzet Dedektifleri olarak sık sık mutfak ile ilgili önemli püf noktalarına yer vereceğiz. İlk durağımız ise ızgaradan tencere yemeklerine kadar farklı spesiyallere lezzet katan ve ana malzeme tedarikçisi olarak öne çıkan kasaplar. İyi bir kasabınız yoksa, mutfakta ne kadar başarılı olursanız olun, bir yanınız eksik kalıyor. Farklı kasaplardan alışveriş yapmak yerine sizi tanıyan, her daim en kaliteli eti sunan iyi bir kasap bulmak o kadar da kolay değil. Bu nedenle Anadolu Yakası'nın favori kasaplarını sizin için araştırdık. Bu kasaplara gözünüz kapalı güvenebilirsiniz...

1- Fenerbahçe Aile Kasabı: Her şeyiyle dört dörtlük. Sipariş alıp özel olarak hazırladıkları sucuklarının tadına ise doyum olmuyor. Eve de sipariş getiriyorlar. (0216 336 06 05)
2- Asya Pazarı: Anneannem Bibiz'in favorisi kesinlikle Asya Pazarı. Ciğer, beyin, dil gibi sakatların yanı sıra antrikot, bonfile, kıyma, kuzu incik, dana kuşbaşı ve pirzolası da oldukça lezzetli. Taraması her daim taze. Teyzem Für, Asya Pazarı'nın baklagillerini de tek geçiyor. (0216 358 43 52)
3-Sarıtaş: Özellikle İstasyon Caddesi Göztepe ve Üsküdar şubelerinden alışveriş yapıyoruz. Ne pişireceğinizi söylediğinizde, sizi yönlendirerek en iyi eti veriyorlar. (0216 343 28 85)
4- Yalçındağ: Kadıköy Çarşısı'nın içindeki Yalçındağ, Kadıköy civarında oturanların ilk tercihi oluyor. Samimi personeli ve kaliteli ürünleriyle rakiplerine göz açtırmıyor.(0216 418 80 40)
5-Boğaziçi Market&Kasap: Beylerbeyi'ndeki bu mekanın özellikle kasap köftesi, insanı çok et yemekten gut yapabilir. (0216 3214677)
6- Kumru Et: Dragos'ta oturan teyzem, et alması gerektiğinde hiç üşenmeden Suadiye'deki Kumru Et'e gidiyor. Haksız da sayılmaz, etleri lokum gibi cidden. Özellikle çiğ köfte partisi yapacağımız zaman, öncelikli tercihimiz Kumru oluyor... (0216 372 34 58)

3 yorum:

  1. Üsküdar'daki GÜMRÜKÇÜOĞLU da bu listeye ilave edilebilir.

    YanıtlaSil
  2. Gümrükçüoğlu'nu da hemen listeye alacağız. Çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Feneryolu Diri et listeye eklenmeli kesinlikle !!

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails