27 Temmuz 2010

Tavan Restaurant: Tadı Damağınızda Kalacak Lezzetler Durağı!

Mübadele yıllarında Alaçatı’ya gelen göçmen bir babanın kendilerine verilen evi beğenmeyip oğlu adına aldığı tek odalı taş evin kalıntılarından yeniden doğan ve bu sefer bir oğlun babasına ithaf ettiği Ala Otel, 16 odası ile tarihi ve doğal yapısını koruyan Alaçatı kentsel sit alanı içinde konumlanmaktadır.



 
Mimari projesi Mimar Orhan Bayrak tarafından tasarlanan ve uygulaması Kinesis A.Ş. tarafından gerçekleştirilen otel, Alaçatı’nın cumbalı taş bina geleneğinin modern bir estetik yorumla birleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Her odası farklı dekore edilen otel, şu anda otelin yönetiminde bulunan proje ekibinin kış aylarında Endonezya’nın farklı adalarından getirmiş olduğu tamamı doğal, masif ve el yapımı mobilyalar ile de çevredeki otellerin dekorasyonlarından farklılaşıyor. Akdeniz ve tropik bitki florasının başarı ile sentezlenip sergilendiği bahçe peyzajı, havuz kenarında huzurlu ve keyifli saatler geçirmenize de bahane oluyor...



 
Bünyesinde bulunan Tavan Restaurant’ın otel misafirleri için özel olarak hazırladığı taze meyveler eşliğinde sunulan sabah kahvaltısı; köy yumurtası, Alaçatı’ya özel hurma zeytini, ev yapımı reçelleri ve yarımadanın yöresel peynirleri ile güne güzel bir başlangıç yapma fırsatını sunuyor. Ayrıca değişik alternatiflerin sunulduğu kahvaltı mönüsüyle Alaçatı’yı ağırlamaya hazır.

Akşam yemekleri için Türk Mutfağı’nın ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege esintileriyle tat bulduğu Tavan Restaurant, sade ve ferah dekoru ile Alaçatı müdavimlerinin olduğu kadar damaklarında eşsiz bir tat arayanların da bu yıl vazgeçilmezi olacak. Tavan Restaurant, geleneksel tatların farklı dokunuşlarla sunulduğu mönüsünü Alaçatı’nın göbeğinde kalabalıktan uzak, huzurlu ve sıcak bir ortamda seçkin şaraplar eşliğinde sunmakta. Alaçatı’nın taze sebzeleri ile bezenen mönüde karides ve krem peynirle doldurularak bahçeden sabah toplanan kabak çiçeği akşam sofranıza sunuluyor.




Köz patlıcan, börülce ve Alaçatı sebze güveç hafif bir öğün isteyenlerin, taze deniz levreği ve beğendili-beyaz trüf yağı soslu bonfile ise akşam yemeğini ziyafete dönüştürmek isteyenlerin seçimi.

Alâ Otel hakkında detaylı bilgiye http://www.alaotel.com/, Tavan Restaurant hakkında detaylı bilgiye ise http://www.tavanrestaurant.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.



1 yorum:

Related Posts with Thumbnails