İstiklal Caddesi'ndeki İtalyan Mutfağı denildiğinde şimdilerde tek geçtiğim Filicori'de geçen hafta görsellik ve lezzet arasındaki uçurumu yaşadım. Özel yapım pizzaları ve salatalarını (hatta ikisini birada) yemeyi hayal ederek öğleye kadar bu şevkle çalışırken, değişiklik yapıp geçen hafta iki farklı lezzet denedim, mutsuz oldum...
Normalde tortilla gibi özel olarak pişirilen hamurla ama Filicori'de pizza hamurlarıyla hazırlanan bir nevi kapalı pizza olan Piadina ları o kadar kuru, o kadar sert ki, yerken zorlanıyorsunuz... Sotelenmiş mevsim sebzeleri, mozarella ve ne gördüğüm ne de tadını aldığım fesleğen sos ile hazırlanıyor. Yanında da tavuklu ve kremalı su gibi bir sos servis ediyorlar, tatsız tuzsuz... Normal pizzayı bu kadar lezzetli hazırlayan bir mekanın mutfak ekibi kapalı pizzayı da göz ardı etmemeli sanki?
Makarnalarını da tek tek denemeli Filicori'nin. Sbrinz, gruyere, mozarella, gorgonzola, ricotta peyniri ve çok çok az kremayla hazırlanan Beş Peynirli Ravioli sini mutlaka ama mutlaka denemelisiz. Makarnalar dondurulmuş olarak tedarik ediliyormuş (Koza Gıda'dan sanırım). Sosunda malzemeden kesinlikle kaçınılmamış, bol bol kullanılmış ama bu muhteşem lezzetle en başta göz doyurmalılar... Öyle bir sunulmalı ki yemeden gönlünüzü fethetmeli görüntüsüyle... Maalesef böyle olmadı, ön yargılı olan biri elini bile sürmezdi muhtemelen tabaktaki bu görüntüden sonra. İlk etapta hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan söylemiş olurum. Üzerine konacak olan ortadan ikiye kesilmiş bir cherry domates ve kıyılmış maydanoz bile renk katabilirdi bu makarnaya... Ama yok, tabağın kenarına serpiştirilmiş kuru nane dışında hiçbirşey yoktu. Servis yoğun olsa hak vereceğim ama öğle saatinde bile sessiz sakin, yoğunluğu olan bir mekan değil Filicori. Her şeyde olduğu gibi tüm yemeklerinde de görselliği atlamamalılar sanki...
Şu limonatanın bile renklerine güzelliğine baksanıza...
PnR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder