22 Nisan 2011

MSA'in Yaz Dönemi Eğitimleri

Mutfakta profesyonel bir kariyer istiyorsanız mutfağın okulu MSA'in yeni yaz dönemi eğitim programını kaçırmayın...


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı, profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik alanında Türkiye’nin uluslararası diploma veren tek mesleki eğitim kurumu olan Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), öğrencilerine iş dünyasının kapılarını açıyor. MSA’nın 23 Mayıs’ta başlayan ve ilk defa yaz döneminde düzenlenen ‘Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik’ eğitimi, uluslararası düzeyde mesleki eğitim alarak mutfakta kariyer yapmak isteyenleri bekliyor.


Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk defa bu yıl MSA, yaz dönemi eğitimini hızlandırılmış programdan çıkarıp, standart program haline getirerek öğrencilere geleceklerine yatırım yapma olanağı sunuyor. Üstelik herkes tatil yaparken, MSA öğrencileri tatil sonunda mesleğe atılmaya hazır hale gelerek, kariyerlerinde yeni bir ufuk açıyor. Bu yeni çalışmasıyla meslek edinmek ya da meslek değiştirmek isteyenler için de önemli bir fırsat yaratan MSA, yaz dönemi profesyonel aşçılık ve profesyonel pasta-ekmekçilik eğitimleriyle öğrencilerini yepyeni bir kariyer hedefine hazırlıyor. Profesyonelce tasarlanmış mutfaklarda 16 haftalık eğitim sonrasında dört ay, beş yıldızlı otel veya restoranlarda staj sürecini tamamlayıp ‘Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik’ eğitimi alan MSA öğrencileri, donanımlı birer aşçı olarak okuldan mezun oluyor.

İngiltere Kraliyet Akademisi’ne bağlı uluslararası mesleki eğitim organizasyonu City & Guilds’ın ders programlarını uygulayan MSA’da, sekiz ay süren ‘Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik’ programları sabah, öğleden sonra ve hafta sonu olmak üzere üç ayrı zamanlamayla başlıyor. Eğitim süreci içerisinde MSA öğrencileri, okul tarafından özel olarak davet edilen dünyaca ünlü yabancı şeflerle tanışma fırsatı yakalıyor. Dünya Çikolata Şampiyonu Mickael Azouz, Michelin yıldızlı şefler Sergi Arola, Tom Aikens, Le Cordon Bleu’nün executive pastacılık şefi Jean-François Deguignet, Progressive Cuisine (Ilerici Mutfak) mutfağının öncülerinden Adam Melonas ve Angelo Sosa, ekmekçilik konusunda dünyaca ünlü executive şef Erez Komarovsky geçtiğimiz eğitim dönemlerinde MSA’nın davet ettiği ünlü şeflerden bazıları... MSA bu öğretim döneminde, 145 katılımcıya aynı anda seminer/konferans verilebilecek kapasitede, özel olarak tasarlanmış oditoryumunu hizmete açıyor. Böylece öğrenciler MSA’ya davet edilen dünyaca ünlü şeflerin sunum ve showlarını burada izleme imkânı bulabiliyor. Dünyada bir eşi bulunmayan özel tasarımlı Molteni ocağı ve tüm öğrencilere eğitmen şefi, yakın gösterimle izleme imkanı sunan dev ekranıyla, dünya üzerindeki herhangi bir yerden profesyonel şeflerle video konferans olanağı sunan oditoryum, yeni öğretim dönemine de ayrıcalık katıyor. MSA’nın öğrencilerine sağladığı olanaklar arasında Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik ders programında seçilmiş olan derslere uzman konuk şeflerin katılması ve öğrencilerin bu dersleri direkt olarak işin uzmanından öğrenmesi de yer alıyor. Örneğin Sunset’te görev yapan ünlü restoran Nobu Londra’nın eski şefi Hiroki Takemura, sushi dersleri için MSA’ya gelerek öğrencilere dersi bizzat kendisi veriyor.

Programlarla ilgili ayrıntılı bilgi için:  http://www.msa.tc/
0212 290 35 50 / 444 9


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails