14 Nisan 2011

Moe’s Sapphire’den sonra Marmara Forum AVM’de

ABD’de son 5 yıl içinde % 60 büyüyen rahat ve hızlı yemek (fast casual segmentinin marka liderlerinden biri olan, yıllık 320 milyon dolar ciroya sahip dev restoran zinciri Moe’s, İstanbul Sapphire’in ardından Marmara Forum AVM’de de açıldı.


Amerika’nın Güneybatı Mutfağı’nı sunan ve ilk restoranının açılışından bugüne henüz 1 ayı doldurmadan yaklaşık 8 bin kişiyi ağırlayan Moe’s 2011 yılı içinde restoran sayısını 5’e, 7 yıl içinde ise Türkiye genelinde minimum 40 restorana çıkarmayı hedefliyor. DOTS Gıda’nın franchise haklarını FOCUS Brands’ten satın aldığı Amerikan Restoran Zinciri Devi Moe’s İstanbul Sapphire Çarşı’daki restoranına 1 ay içinde 2’ncisini ekledi; Marmara Forum’da yeni bir restoran daha açtı.

Euro Monitor International Guide ve Investor’s Guide for Turkey’in yaptığı araştırmaların verilerine göre Türkiye’de önümüzdeki 5 yıl içinde hızlı bir büyüme kaydedecek olan rahat ve hızlı yemek segmentinde yer alan Moe’s, Türk insanının yaşam ve yemek anlayışına uygun konsepti ile henüz bir ayını doldurmadan yaklaşık 8 bin kişiyi ağırladı. 5 yıl içerisinde 21 lokasyonda var olmayı, 7 yıl içinde Türkiye genelinde minimum 40 restorana ulaşmayı planlayan Moe’s’un ilk yılda restoran başına 1 milyon TL’nin üzerinde satış, ilk 5 yılda ise toplam 20 milyon TL ciro hedefi bulunuyor.

Hiçbir zaman mikrodalga fırın, hayvansal yağlar veya MSG (monosodium glutamate-lezzet artırıcı katkı maddesi) kullanılmayan Moe’s’da Burrito, taco, quesadilla, nacho, fajita, salata ve rice bowl çeşitleri, benzersiz tatlara sahip soslar eşliğinde sunuluyor. Moe’s’da, “Seç – al” sistemi ile ızgara et ve tavuğun dahil olduğu, sebze ağırlıklı 25 taze ürün arasından istenilen tercihe göre seçim yapılabiliyor. Her damak zevkine uygun, hepsi birbirinden özel farklı yemekler çok ekonomik bir şekilde oluşturulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails