8 Ağustos 2010

Leblon'un Yeni Dünyasına Hoş Geldiniz!


Asmalımescit’in lezzetli adresi Leblon, Türkiye’de eşi olmayan “Gurme Odası”, live cooking deneyimi sunan “Gastro Barı”, tümüyle yenilenmiş menüsü ve daha birçok sürpriziyle sezona merhaba diyor

Misafirlerine sıcacık bir Rio atmosferi yaşatan dekorasyonu, Akdeniz ülkelerini turlayan iddialı menüsü, bu yıl yeni hizmete giren “Gurme Odası” ve ‘live cooking’ deneyimi yaşayabileceğiniz “Gastro Barı”, size özel kokteylleri ve kusursuz hizmet anlayışıyla Leblon bu sezon keşfetmeniz gereken yeni bir dünya.



Sıcacık atmosferi, kusursuz hizmet anlayışı ve yaratıcı mönüsüyle kısa zamanda Asmalımescit’in en çok terich edilen mekanlarından biri olan Leblon, bu sezon yeni yüzü ve iddialı menüsüyle size eşsiz bir dünya sunuyor. Asmalımescit’te ikinci derece tarihi eser olan eski Beyoğlu binasına girdiğiniz anda Leblon’un sıcacık dünyasını keşfetmeye ve yaşamaya başlıyorsunuz. Tarihi dokusu korunarak dekore edilen mekan, yeni sezonda mutlaka keşfetmeniz gereken ve benzeri olmayan iki yeni bölüm yarattı.

Gastro Bar’da “live cooking” deneyimi; Gurme Odası’nda eşsiz zenginlikte bir et, peynir ve şarap menüsü



Leblon’un misafirlerini daha iyi ağırlamak ve onlara yeni deneyimler yaşatmak için hayata geçirdiği Gurme Odası ve Gastro Bar, sadece Asmalımescit’e değil, İstanbul yeme içme hayatına da yepyeni bir soluk getirecek. Aynı anda 12 kişiyi ağırlayabilen Gastro bar, Leblon’un mutfak Şefi Ayşe Özen liderliğinde, 3 şefin aynı anda açık mutfakta canlı olarak hazırladıkları yemeklerle misafirlerine interaktif bir ‘live cooking’ deneyimi yaşatacak. Dünyada hızla gelişen ‘Live cooking’ akımı, Leblon lezzetleri ve konukseverliği ile kış sezonun önemli yeniliklerinden biri.



Geçtiğimiz sezon Leblon’da büyük ilgi gören Gurme Bar, bu sezon Gurme Odasına taşınarak daha çeşitli bir ürün yelpazesi ile misafirlerine yepyeni bir gurme deneyimi yaşatacak. Gurme Bar artık Leblon’un çok özel et ve peynir çeşitlerinin tadına doyabilmeniz için tek başına bir oda haline getirilen alandan hizmet verecek. Leblon bu sezon yeni domuz ürünleri, yöresel peynirleri ve şaraplarını denemek için sizleri gurme odasına bekliyor.

Yepyeni bir menü ve sıra dışı tatlar: Mercanköşklü soğuk çorba, ızgara ahtapotlu ve pancarlı risotto, levrek ceviche ve daha birçok yeni lezzet Leblon’da…

Özgün tat ve aromaların ön planda olduğu Leblon’un yeni menüsünde doğal, sezonluk ve işlenmemiş malzemelerle hazırlanan iddialı yemekler hakim. Leblon’un yeni ve evrimsel menüsünde Akdeniz ülkelerinden farklı tatları deneme fırsatınız olacak. Leblon’un yeni menüsünde mutlaka denemeniz gereken tatlar arasında, mercanköşklü soğuk çorba , levrek ceviche , özel marinasyonunda 1 hafta bekletilmiş somonla yapılan somon grawlax ve ızgara ahtapotlu ve pancarlı risotto bulunuyor. Ballı şarap soslu dana bonfile , Morel mantar soslu dana bonfile ,Leblon Dana pirzola ve 2 soslu dana antrikot Leblon’da bu sezon tadabileceğiniz çok özel ızgara ve et çeşitlerinden bazıları. Salatalarda ise Falafel salatası ,Deniz mahsulleri salatası ,Brie peynirli salata ve Somon Grawlax salata dikkat çekiyor.

İçkilerde bayanlara özel” Ladies” menüsü




Bu sezon Leblon’un içki menüsü de hem sunum hem tat olarak farklı kokteyller denemek isteyenlerin keşfini bekliyor. Ipanema ,Caipirinha,Lynchburg lemonade ve Jinga yine Leblon’un favori kokteylleri olacak. Frozenlarda Mojito,Margaritha ,Daiquiri önerilen içkilerden. Leblon bu sezon bayanlara özel bir “Ladies” içki menüsü sunuyor. Bayanların mutlaka Apple Martini, Leblon Martini ve Mud slide Martiniyi denenmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca shotlar & shakerlar arasında Fındık shake, Leblon shake ve Ipanema shake en gözde tercihler arasında. Şampanya Kokteylerden Kir Royal ve şeftali püresiyle hazırlanan Bellini mutlaka denenmesi gereken tatlar arasında.Alkollü kahveler arasında da Irish coffee, Swiss coffee ,Italian coffee ve Spanish coffee gibi seçenekler bulunuyor.

Cuma ve Cumartesi günleri saat 04.00’e kadar açık olan Leblon, yemek sonrasında 80’ler ve 90’ların eski dans parçaları ile oldukça hareketli ve eğlenceli bir bara dönüşüyor.

Leblon, Pazartesi’den Perşembe’ye kadar 10.00-00.00 arası; Cuma ve Cumartesi günleri 10.00-04.00 arası açık.

Adres: General Yazgan Sokak, Tünel Geçidi İş Hanı 3/A, Asmalımescit

Telefon: (0212) 252 86 36

2 yorum:

  1. Bloğunuza bayıldım...
    Paylaşımlarınız çok güzel.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kuzeyin Kızı, ilgine çok teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails