Ulus'un gözde mekanı Sunset Grill&Bar'ın en popüler spesiyali olarak öne çıkan 'patlıcanlı incik kebabı'nın lezzet sırlarını Şef Hüseyin Arslan'dan öğrendik.
Patlıcanlı İncik Kebabı tarifi (1 porsiyon ölçüsü)
Kebap için malzemeler
-300 gram kuzu incik
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kereviz sapı
- 20 gram un
- 40 gram salça
- 2 gram tuz
- 2 gram tane karabiber
- 1 litre su
-100 gram ayçiçeği yağı
Patlıcan beğendi için malzemeler
-1 adet közlenmiş patlıcan
-100 gram süt
-20 gram un
-20 gram kaşar peynir
-20 gram tereyağı
-2 gram tuz
-2 gram biber
-2 gram muskat
Hazırlanışı
Kuzu inciğin sosu için önce sebzeleri sırayla 10-15 dakika kavurun. Sebzeler kavrulurken, kızgın yağda kuzu incikleri hafif kızarana kadar pişirin. Sosa, su ve salça da eklendikten sonra kuzu incikleri ilave edin. Kuzu inciği, 1 saat sosun içinde pişmeye bırakın. Patlıcan beğendi için önce biraz beyaz kalacak şekilde unu kavurun, doğranmış patlıcanı eklendikten sonra sütü katın. Tuz, biber ve muskat eklendikten sonra 5 dakika pişirin. Yemeği, közlenmiş patlıcan, domates ve biber eşliğinde servis edin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder