18 Ocak 2011

Çırağan Palace Kempinski’de Istakoz ve Midye Şöleni



Çırağan Palace Kempinski 2011 yılı boyunca her ay Tuğra ve Gazebo Restaurant’ta birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapacak

1001 çeşit ürünü saray mutfağı özeniyle harmanlayan, Çırağan Sarayı'nın görkemli atmosferinde hizmet veren Tuğra Restaurant, konuklarına eşine az rastlanır ıstakoz lezzetleri sunuyor. Michelin Yıldızlı Executive Chef Olivier Chaleil önderliğinde İstanbul gastronomi dünyasına birçok yenilik getiren Çırağan Mutfağı, Türkiye’nin dört bir yanından en taze olduğu mevsimde tedarik ettiği yiyeceklerle harikalar yaratıyor. Yüzyıllık Osmanlı Mutfağı reçetelerinin batılı metodlarla birleşmesinden hayat bulan ıstakoz spesiyalleri arasında; imam bayıldı ile servis edilen ‘ılık ıstakoz pilaki’, kızarmış deniz tarağı, bebek yedi kule yeşilliği, amasya elma cipsi, salatalık-fesleğen sosu eşliğinde sunulan ‘tavada kızarmış ıstakoz’, sote enginar, tost ‘brioche’ capari çiçeği püresi, tatlı patates ve truffle sosu ile hazırlanan ızzgara ıstakoz gibi lezzetler bulunuyor. Tuğra’da haftanın her günü 19:00-23:30 arası tadılabilecek ıstakoz menüsü kişi başı 195 TL. Lezzetiyle hafızalarda yer edinen, doymak için değil tadına varabilmek için yenen, Ege’nin incisi Çeşme’nin meşhur kum midyesi en yalın ve en doğal haliyle Gazebo’da. Arpacık soğan, maydanoz, kekik, beyaz şarap sirkesi, köy ekmeği ve terayağı ile servis edilen ‘mariniere usulü midye’, beyaz şarap, krema ve frenk soğanı ile hazırlanan ‘safranlı midye’, defne yaprağı ve çeşitli sebzeler ile sunulan ‘rakılı midye’, zencefil, biberiye, fesleğen ve hindistan cevizi ile yapılan ‘Tayland usulü midye’ gibi usta elinden çıkmış, midyenin doğal lezzetini vurgulayan tarifler deniz mahsüllerine düşkün misafirleri bekliyor. Gazebo’da haftanın her günü saat 11:30-01:00 saatleri arasında tadılabilicek otantik midye lezzetleri menüsü kişi başı 48 TL.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails