5 Şubat 2010

Portakallı Revani


Dedektifleri'nden çooook tatlı bir tatlı tarifi daha... Bu revaninin lezzetini anlatmak için kelimeler yetersiz. Deneyin, hiiiiiiç pişman olmayacaksınız :)





Malzemeler : ( 8-10 kişilik )

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla rendelenmiş)
Üzeri için hindistancevizi rendesi


Şerbeti için :

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı :

Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Yoğurt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin.

Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.

Yağladığınız 22 cm çaplı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyana kadar bekletin.

Şerbet için suyu ve şekeri hafif koyulaşana kadar kaynatın, kaynayınca limon suyunu ekleyip, ocaktan alın.

Revani soğuk olduğu için şerbet sıcak olmalıdır. Şerbeti soğuk olan tatlının üzerine kepçeyle yavaş yavaş dökün, şerbeti çekmesi için 2 saat bekletin.

Üzerini hindistancevizi rendesi ile süsleyin.

İsteğinize bağlı olarak kaymak ile servis yapabilirsiniz.


Not : Öncelikle şerbeti kaynatıp, soğutup, tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz da şerbetini dökebilirsiniz. Şerbeti çekebilmesi ve hamurlaşmaması için önemli olan birinin soğuk, diğerinin sıcak olmasıdır.




4 yorum:

  1. bugünde herkes benim sevdiğim mamalarımı yapmış ne:))

    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.Ellerinize sağlık.Görüntü süper.Sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  3. paşakızı mutfakta - çok teşekkürler :) sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails