12 Mart 2013

Bodrum Gümüşlük'ün Tepelerine Gizlenen Lezzet Mabedi: Teldolap




İçimdeki Teldolap fanatikliği gün geçtikçe artıyor. İstanbul'da yaşayan biri olarak ne zaman Bodrum'a kaçsam, mutlaka Gümüşlük tepelerine uzanan lezzetli bir mola veriyorum. Yine geçenlerde ailemi ziyaret etmek için Bodrum Turgutreis'e gitmiştim. Sağolsun bizimkiler hiç üşenmeyip beni yine Teldolap'a götürdüler.



Teldolap'ın sahibi Ömer Köylü de artık ailemizden biri gibi oldu. Onunla oturup sohbet etmek, üstüne iki el tavla atmak kadar keyifli bir şey yok. Eşi Fatoş Köylü'nün birbirinden lezzetli spesiyallerine zaten diyecek sözüm yok...


 Eee, lezzet ve sohbet bir araya gelince saatin nasıl geçtiğini unutuyor insan. Mart ayında sezonu açtı yine Teldolap. 60 kişilik bu mekanın tadını çıkarabilmek için mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Hele ki yaz akşamlarında... Yaz akşamlarında lezzetli yemeklere, enfes müzikler de eşlik ediyor. Diyorum ki burada ne kadar yazarsam yazayım, sizin bilhassa oraya gidip bu süreci deneyimlemeniz gerekiyor. Teldolap aslında müthiş bir inancın yansıması. Ömer Köylü'nün Gümüşlük tepeleriyle iki yıllık bir mücadelesi de diyebiliriz. Düşünsenize inin cinin top oynadığı bir dağ başında, sen iki yıl boyunca dinamit patlata patlata bir yaşam alanı yarat. Bu alanı restorana çevir... Sonra da milyonlarca müdavimin olsun. Olacak şey değil ama olmuş işte... 10 Mart'ta kahvaltıya gittik Ömer Abi'lere.


 Her şey her zamanki gibi muhteşemdi. Batan güneşi anımsatan sahanda yumurtaları, domates, taze soğan, salatalık, maydanoz ve lor peynirinden hazırlanan çingen salatası, ev reçelleri, köy tereyağı ve peynirleri, mis gibi demli çayı... Valla 3 saat durmaksızın yedik. Bir İstanbullu olarak Teldolap'a inanın aşeriyorum. Keşke her hafta gidebileceğim bir mesafede olsaydı. Ama buna da şükür. Özlemek de güzel...

Not: Yukardaki ekmeğin üzerine sürülen turuncu gıdanın, yumurta sarısı olduğunu söylemek istiyorum:)

Teldolap Cafe and Restaurant
Sarıcayer Mevkii 2Kume Evleri 85/2Gümüşlük 48970Telefon: 0252 394 37 29



4 yorum:

  1. ''dinamit patlata patlata'' ürperdim okurken.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Handan:) Ama doğru, kartal yuvası gibi bir mekan burası. Dağların içine inşa edilmiş. İfade biraz sevimsiz ama gerçekler acıdır:) Elifim Uyurken, bir gün yolunuz düşerse mutlaka deneyin Teldolap'ı:)

    YanıtlaSil
  3. Excellent blog you've got here.. It's hard to find good quality writing like yours nowadays.

    I truly appreciate people like you! Take care!!

    Here is my page ... agencja reklam

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails