14 Mart 2013

Çikolatanın Ustalarını Keşfetmek İsteyenlere


Dimitri Salmon
Dünya Çikolata Ustaları Yarışması (WCM)-Güneydoğu Avrupa Ön Elemeleri 15 -16 Mart 2013 Tarihinde USLA Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde gerçekleşiyor.Seçmelere katılan pek çok aday arasından yapılan eleme sonucunda en iyi altı çikolata ustası ve pasta şefi son derece prestijli bir unvan olan ‘Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesi Çikolata Ustası’ unvanı için yarışmak üzere seçildi.

Yarışmanın finalistleri arasında şu isimler yer alıyor:
• Yiğit Zeyneloğlu Pastabahçe Adana - Türkiye
• İpek Yatmaz İpeksi Tatlar - İzmir - Türkiye
• Yusuf Karal Karafırın Istanbul - Türkiye
• Muhammed Özdemir Divan Pastaneleri -Istanbul - Türkiye
• Igor Zaritskiy Kyiv - Ukrayna
• Rahman Alakbarov Bakü – Azerbaycan
Finalistler; mesleki deneyimlerine ve yarışma jürisine sundukları özgün çikolata kaplı pasta ve kalıp pralin/kalıp pralin tarifleri ve kendi çalışmaları olan gösteri çikolatasının fotoğraflarına dayalı olarak seçildi. Finalistler USLA İstanbul Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi’nde 15-16 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenecek yarışma sonunda ‘Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesi Çikolata Ustası unvanını kazanmak için İstanbul’a geliyor.
Sadece çikolatanın yaratıcı bir şekilde kullanımına ve ‘Lezzet Mimarisi’ temasına adanmış olan bu yarışmaya katılan her yarışmacının bir gösteri çikolatası, bir adet kalıp pralin, bir pasta ve bir çikolatalı tatlı hazırlaması gerekiyor. Bu yıl için belirlenen beşinci ve yeni kategori ise klasik Kanada tatlılarından biri olan ‘Profiterol’’ün yeniden yorumlanmasını içeriyor.
Ürünler; profesyonel jüri tarafından sunum, lezzet ve teknik beceri kriterleri dikkate alınarak değerlendirilecektir. Heyecan verici bu yarışmanın sonunda birinci gelen yarışmacı Güney Doğu Avrupa- Türkiye Çikolata Ustası unvanını kazanacak ve bu bölgeyi 2013 yılında Paris’te gerçekleştirilecek uluslararası büyük finalde temsil edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails