29 Mayıs 2012

Suvla Şarapları’na Londra’dan 7 ödül



Suvla Şarapları, ilk kez katıldığı Uluslararası Londra Şarap Fuarı’nda International Wine Challenge 2012 ve Decanter World Wine Awards yarışmalarında 7 ödüle layık görüldü. Suvla Roussanne-Marsanne, bu yıl 9.su düzenlenen ve 47 ülkeden 14 bin 119 şarabın katıldığı Decanter World Wine Awards’da, beyaz şarap kategorisini Türkiye’de tek başına sahiplenen ‘Regional Trophy’ ödülüyle, Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinde altın madalya alan beyazlar arasındaki en iyi şarap seçildi.

Türkiye’de ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın yeni temsilcisi Suvla Şarapları, ilk kez katıldığı Londra Uluslararası Şarap Fuarı’nda 4 farklı şarabıyla toplamda 7 ödüle layık görülerek önemli bir başarıya imza attı. Suvla Roussanne-Marsanne 2011 Decanter’den Regional Trophy (Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinde altın madalya alan şaraplar arasında en iyi dereceyi) alırken Suvla Rose Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011 ile birlikte IWC‘den gümüş madalya kazandı. Decanter’den bronz madalyayla dönen Suvla Grenache Noir 2011 IWC’den; Suvla Reserve Chardonnay 2011 ve Suvla Rose Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc 2011 ise Decanter’den övgüye değer – commended madalya aldı.

Dünyanın önemli şarap dergilerinden olan Decanter’in her yıl düzenlediği "Decanter World Wine Awards"a bu yıl 47 ülkeden 14.000’in üzerinde şarap katıldı. Suvla’nın beyaz şarap kategorisinde çok önemli bir ödülle döndüğü yarışmanın, en geniş katılımlı uluslararası yarışmalardan biri olduğunu hatırlatan Suvla Şarapları Kurucusu Selim Zafer Ellialtı, ‘Fuar katılımcıları ve yarışma temsilcileri, aldığımız sonuçların ilk mahsüller ve ilk katılım için oldukça umut verici olduğu konusunda hem fikir. Henüz genç bir marka olarak ilk kez katıldığımız fuarda da büyük ilgi görüyoruz. Eylül’de piyasaya çıkacak olan Reserve ve Grand Reserve kırmızı şaraplarımızın da merakla beklendiğini görmek bizi son derece motive etti’ dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails