12 Mayıs 2012

Risotto Tutkunlarına Özel Porçini Mantarlı Risotto:)






Malzemeler

-200 gr pirinç
-1/2 adet minik küpler halinde kesilmiş kuru soğan
- 1 litre tavuk suyu
- 100 ml beyaz şarap
-70 gram porçini mantarı
-30 gram rendelenmiş parmesan
-40 gram tereyağı
-Tuz-karabiber-zeytinyağı

Hazırlanışı

-Soğanı bir tencerede zeytinyağı ile hafifçe pembeleştirin.
-Daha sonra küçük küçük kestiğiniz mantarları ilave edin.
-Mantarlar suyunu çektikten sonra pirinci ilave edin. Pirinçlerin rengi şeffaflaşınca beyaz şarabı ekleyip çektirin.
-Kepçe kepçe sıcak tavuk suyundan ekleyip karıştırmaya devam edin.
-Risotta kremamsı bir kıvama gelip pirinçler de orta sertlikte olduğunda risottoyu ateşten alın.
-Risottonun içine 40 gram tereyağı ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
-Parmesan ekleyip tekrar karıştırın.
-Tuz-karabiber ile lezzetlendirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails