15 Mayıs 2012

Bir Türlü Kıvamı Tutturulamayan Cafe de Paris Soslu Muhteşem Bir Antrikot Spesiyali


Malzemeler:

-400 gram antrikot ( 200'er gramlık 2 parça)
- 100 gram tereyağı
-100 gram krema
-30 gram rokfor peyniri
- 1 gram köri
- 1 gram zerdeçal
-4 dal dereotu
-5 ml soya sosu
-5 ml worcestershire sosu
-10 ml et suyu
-1 gram kimyon
-2 diş sarmısak
-10 gram hardal
- Tuz-karabiber
-Zeytinyağı

Hazırlanışı:
-Bonfileleri tuz, karabiber ile lezzetlendirin.
- Isıtılmış tavada etleri az zeytinyağı ile önlü arkalı mühürleyin.
-Sarmısağı soyup ezin. Dereotunu ince ince kıyın.
-Kremayı toz baharatlar, soya sos, worcestershire sos, et suyu, sarmısak ve hardalla kaynatın.
-Krema kısık ateşteyken içine tereyağını atıp karıştırarak yedirin.
-Rokfor peynirini ilave edin. Baharatları ekleyin. Son olarak maydanoz, dereotunu ekleyip, eti sosla servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails