5 Ağustos 2009

Kabaklı Yoğurtlu Salata


Bu malzemeler bir araya gelince ortaya böyle şahane bir lezzet çıkıyor. Mayonez miktarı çok az olduğundan diyette olanlar hanımların da tercih edebilecekleri bir tarif. Deneyin, hak vereceksiniz :)




Malzemeler : ( 8 kişilik )

2 adet orta boy kabak
2 adet orta havuç
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
2,5 su bardağı yoğurt
1,5 çorba kaşığı mayonez
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Süslemek için dereotu


Hazırlanışı :

Kabakları ve havuçları rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.

Kabakların suyunu sıkın.

Sıvıyağı derin bir tava veya tencereye koyun. İyice kızdıktan sonra rendelemiş olduğunuz kabak ve havuçları ekleyin.

Sebzeler sularını çekip yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra tuzu, toz kırmızı biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Sarmısakları dövün veya rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

Yoğurt, ceviz, kıyılmış dereotu, mayonez ve sarmısakları karıştırın.

Soğuyan kabak ve havuç karışımını, yoğurtlu karışıma ilave edin ve karıştırın.

Servis kabına dökün ve üzerini dereotu ile süsleyin.

Afiyet olsun...


   PnR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails