15 Haziran 2010

Ege Büyüsü; Bir Deniz, İki Yaka, Tek Sofra, Alaçatı’da “Kydonia” Restaurant’ta...


Alaçatı, Kydonia ile kültürlerin kaynaşmasından ortaya çıkan, bu güzel toprakların tarihini yansıtan, özgün ve tılsımlı lezzetlere kavuşuyor.

Aynı denizin birleştirdiği iki kıyının insanlarını kenetleyip kardeş yapan göç öykülerinin Ege’nin otları, deniz ürünleri ile bezenmiş tarih kokan özgün mutfağı.



Kydonia Girit’de eski bir medeniyet, Ayvalık’ın tarihi ismi ve aynı zamanda nadir bir Ege kabuklusunun ismi. İşte bir deniz, iki yaka, tek sofra buradan geliyor. Kydonia, insana bir Ege adasına gelmiş hissi verip, aslında bu toprakların insanlarının geçmişleri, dinleri farklı da olsa yaşlı zeytin ağacının bilgeliği, defne, kekik ve adaçayı kokuları ve paylaşılan sofra ve lezzetlerle aslında kardeş olduğunu hatırlatıyor.



Kydonia’da Ege’nin en taze ve nadir deniz ürünleri, çeşit çeşit ege otları, köy ekmeği, zeytinyağı, lor peyniri ve iki yaka arasında göç edenlerin tarihi tarifleri ile akkızlı sübye, sakızlı ahtapot yahnisi, arapsaçlı lor böreği, şarap soslu midye ve daha 70 çeşit mezesi, balığı, kabukluları ile tam bir Ege lezzet üssü…

İstanbul’da “food for the soul” sloganı ile tanıdığımız “En İyi Etnik Restoran” ödüllü Banyan’ın kurucularının açtığı Kydonia, Haziran ortası itibariyle Port Alaçatı Marina’da hizmet vermeye başlayacak.


2 yorum:

  1. son 2 senedir balık yemeğe başlamış biri olarak bu yemekler beni zorlar ama sayende çok güzel fikirler elde ediniyorum :)

    YanıtlaSil
  2. :) Faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize Ceyda :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails