9 Haziran 2010

Şeri Vinegret Soslu Keçi Peyniri ve Renkli Domatesli Salata

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) İtalyan Mutfağı (Toscana) workshop’unda 1.5 saatlik açlığımızı gideren en çılgın lezzet hiç şüphesiz, keçi peyniri ve renkli domatesli salataydı...




Malzemeler: (2 kişilik)

Vinegret için:

15 ml şeri sirkesi
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Salata için:

10 adet siyah çeri domates
10 adet çeri domates
2 adet siyah büyük domates ( kumato)
2 adet salkım domates
2 dal fesleğen
2 dal dağ kekiği
5 dal frenk soğanı
50 gram baby roka
2 dal maydanoz
2 dilim baget ekmeği
100 gram keçi peyniri



Hazırlanışı:

Vinegret için:

Sarmısağı ince doğrayın. Sirke ve zeytinyağı ile bir kapta karıştırın.

Tuz –karabiber ilave edin.

Salata için:

Büyük domateslerin kabuklarını soyun.

Ufak domatesleri 2’ye, daha büyüklerini elma dilimi şeklinde kesin.

Bir kapta tüm domatesleri ve yeşillikleri vinegret ile harmanlayın.

Tuz-karabiber ile lezzetlendirin.

Baget ekmek dilimlerinin üzerine keçi peynirlerini sürün ve fırında hafif erimesini sağlayın.

Salatayı tabağa aktarın, yanında keçi peynirli baget ekmeklerle servis edin.

Afiyet Olsun :)
 
 
BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails