Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) İtalyan Mutfağı (Toscana) workshop’unda 1.5 saatlik açlığımızı gideren en çılgın lezzet hiç şüphesiz, keçi peyniri ve renkli domatesli salataydı...
Malzemeler: (2 kişilik)
Vinegret için:
15 ml şeri sirkesi
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Salata için:
10 adet siyah çeri domates
10 adet çeri domates
2 adet siyah büyük domates ( kumato)
2 adet salkım domates
2 dal fesleğen
2 dal dağ kekiği
5 dal frenk soğanı
50 gram baby roka
2 dal maydanoz
2 dilim baget ekmeği
100 gram keçi peyniri
Hazırlanışı:
Vinegret için:
Sarmısağı ince doğrayın. Sirke ve zeytinyağı ile bir kapta karıştırın.
Tuz –karabiber ilave edin.
Salata için:
Büyük domateslerin kabuklarını soyun.
Ufak domatesleri 2’ye, daha büyüklerini elma dilimi şeklinde kesin.
Bir kapta tüm domatesleri ve yeşillikleri vinegret ile harmanlayın.
Tuz-karabiber ile lezzetlendirin.
Baget ekmek dilimlerinin üzerine keçi peynirlerini sürün ve fırında hafif erimesini sağlayın.
Salatayı tabağa aktarın, yanında keçi peynirli baget ekmeklerle servis edin.
Afiyet Olsun :)
BhR
Pumpkin Cheesecake with Pecan Praline Sauce
4 hafta önce
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder