17 Şubat 2010

Döküm tava "Hecha" ile yemeklerinize lezzet katın...



Yemek yapmaya ve mutfağa meraklıysanız, Hecha markasını da çoktan keşfetmişsinizdir. Döküm demir tavanın ilk Türk markası olarak öne çıkan Hecha, hedef kitlesine lezzet, estetik ve fonksiyonelliği aynı paydada buluşturan orijinal pişirme grupları sunuyor.



Yağız İzgül

Projenin yaratıcı ismi ise şirketin CEO’su Yağız İzgül… Çocukluk yıllarından bu yana yemek yemeğe ve farklı lezzetleri deneyeme açık olan İzgül, bu merakını restoran işletmeciliğine de taşımış bir isim… Kasap olan yakın bir arkadaşıyla değişik et spesiyalleri denerken, barbekünün bozulmasıyla arkadaşının ABD’den getirdiği 5 kiloluk bir tavada et pişirmeyi deneyen İzgül, bu tavanın yarattığı sonuçtan çok memnun kalmış. Ailesi Türkiye’nin önde gelen döküm makineleri tedarikçilerinden biri olduğu için, bu tavaya benzer bir ürün yapmayı kafasına koymuş. 1 ay sonra ise aynı lezzet et pişiren bu tavanın benzerini yaptırıp, arkadaşına hediye etmiş. Arkadaşı ise tavayı bir müşterisine satmış. İzgül, bu süreci şöyle özetliyor: “Arkadaşım sayesinde bu tavadan ilk başta 5, zamanla ise 100’ün üzerinde sipariş almaya başladım.

Tavaya yönelik bu ilgi beni bu konuda daha profesyonel araştırmalara yöneltti. Böylece İspanyolca’da ‘çok iyi pişmiş’ anlamına gelen Hecha markası doğdu. Bu marka altında da farklı ürünler sunmaya başladık.”
 
 
 
 



 

 
 
 
-Platin dergisindeki haberden-

2 yorum:

  1. Season işlemi yapacaklar için birkaç önerim olacak. Döküm mutfak ürünlerime toz emaye kaplamalı da olsalar "seasoning" işlemi uyguladım. Sonuç mükemmel. İşlem sırasında Aspir Yağı kullandım. Aspir yağını bir internet sitesinden sipariş verdim. (http://www.aspir-yagi.com). Aspir yağının yanma derecesi (smoke point) 260 derece, yani çok yüksek ve daha kaliteli bir polimer yapısı oluşturuyor. Bunu yabancı bir internet sitesinden öğrenmiştim. Aşağıda bu linkleri verdim, inceleyebilirsiniz. İşlem için 200-220 dereceye ısıtılmış bir fırına, bir bez parçası ile Aspir Yağı sürdüğüm (ince bir tabaka sürmeniz yeterli, fazlasına gerek yok. Bir de hav bırakmayan bir bez kullanın mutlaka) döküm tavamı 1 saat süre ile fırınladım. Square Pan tavamı ise aynı sıcaklıkta 2 saat süre ile fırınladım. Sonuç mükemmel. Pırıl pırıl parlayan ürünler, yapışmaz tava, kolay temizlik. Sağlıcakla kalın.


    Kaynaklar :

    http://www.aspir-yagi.com

    http://sherylcanter.com/wordpress/2010/01/a-science-based-technique-for-seasoning-cast-iron/

    http://www.cookingforengineers.com/article/50/Smoke-Points-of-Various-Fats

    YanıtlaSil
  2. Hecha ürünlerimi keyifle kullanıyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails