Malzemeler
100gr karides
2 çorba kaşığı Maille Siyah Hardal
62gr buğday unu
25gr mısır unu
1 yumurta
125 ml soğuk su
½ paket kuru maya
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Kızartma için bitkisel yağ
Hazırlanışı
Tempuranın hamurunu hazırlamak için;
yumurtayı soğuk suda çırpın, daha sonra yavaş yavaş unu, mısır ununu, Maille
siyah hardalı, mayayı ve tuzu ilave edin. Malzemeleri ilave ederken homojen bir
karışım için çok hızlı çırpın. Karidesleri hazırladığınız bu akışkan hamura
batırın, üzerine biraz karabiber serptikten sonra bitkisel yağda kızartın.
Karidesler kısa sürede altın rengini alacaktır. Fazla yağını kâğıt havlu ile
aldıktan sonra servis edebilirsiniz. Bu tarifi aynı zamanda yaz sebzeleriyle de
denemenizi tavsiye ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder