Makarna Hamuru İçin:
Un 200 gr
Yumurta 2 ad
Tuz 1
tutam
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı
Dolgu İçin:
Közlenmiş
patlıcan 2 ad
Sarımsak 1 ad
Chilli
biber 1 ad
Taze
zencefil 10 gr
Arpacık
soğan 20 gr
Taze
kekik 2 dal
Tuz-
karabiber yeterince
Domates Sos İçin:
Domates 4
ad, doğramış
Zeytinyağı yeterince
Soğan ½ ad
Sarımsak 1 ad
Domates
püresi 200 ml
Taze
kekik 3-4 dal
Tuz-
karabiber yeterince
Ravioli için:
Yumurta 1 adet
1- Unu ve tuzu karıştırarak tezgaha koyun ve
ortasına bir çukur açarak yumurtaları içine kırın. Yağı ekleyin. Merkezden
çevreye doğru yoğurarak homojen bir hamur elde edip streçleyin 20 dakika kadar
dinlenmeye bırakın.
2- Soğan,
sarımsak, zencefil ve Meksika biberini tavada soteleyin. Kenara alın ve
patlıcanla karıştırın. Tuz, karabiber ve kekik ile lezzetlendirin. Ravioli
dolgusu olarak kullanmak üzere kenara alın.
3- Domates
sos için yağı tencerede ısıtın soğanları saydamlaşıncaya kadar kavurun.
Sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun. Domatesleri ve domates püresini
ekleyip sosu istenilen kıvama gelene kadar kısık ateşte kaynatın. .Tuz
karabiberle tatlandırın.
4- Ravioli
için dinlendirdiğiniz makarna hamurunu iki eşit parçaya bölün. Makarna
makinesinde 0’dan başlayarak 7. Seviyeye kadar inceltin. İncelttiğiniz hamuru
unlamayı unutmayın aksi halde tezgaha yapışacaktır. 7. Seviyeye kadar incelmiş
hamurların üzerine fındık büyüklüğünde dolgu koyun araya yumurta sürerek ikinci
hamur ile üzerini kaplayın. Yuvarlak
metal bardaklar ile kesin ve kenarını çatalla hafifçe bastırın. (Haşlanırken
açılmaması için). Elde ettiğiniz raviolileri birbirine yapışmaması adına
unlayın.
5- İçi
doldurulmuş raviolileri kaynar suda max.2 dk. haşlayıp tabağa alın. Domates sos
ile servis edin. Üzerini taze kekik veya fesleğen ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder