8 Nisan 2013

LEVENT BÖLGESİNDEKİ YÖNETİCİLERİN BULUŞMA NOKTASI HOTPLATE


Bugün size Levent'in en bomba mekanlarından birini tanıtmak istiyorum yani HotPlate'i... Kanyon Alışveriş Merkezi'nin arka giriş kapısında yer alan HotPlate, 2011'den bu yana hizmet veriyor. Yeni restorasyonun ardından 107 kişiye yemek servisi yapılıyor. Alkol ruhsatı da bulunan HotPlate, müşterilerine mesai sonrasında son derece keyifli bir atmosfer vaat ediyor. Burayı keşfetmemdeki en büyük etken aslında Ömer Abi'mdir. Kendisi, çok yakın bir arkadaşının Kanyon Alışveriş Merkezi'nin oralarda yani Levent'te çok keyifli bir restoran açtığını söyledi. Küçük bir ön araştırma yaptım ve gerçekten de HotPlate'in özellikle iş dünyasının en çok tercih ettiği restoranlardan biri olduğunu öğrendim.


Eczacıbaşı, Finansbank, Garanti, Ogilvy Reklam Ajansı, Turkcell, Garanti, Manajans, Michael Page, Sanofi Avensis, GlaxoSmithKline gibi kurumların önde gelen yöneticileri saat 12:00'yi gösterdi mi soluğu HotPlate'de alıyor. Nereden mi biliyorum? Çünkü röportaj için gittiğimde bizzat gözlemledim. İnsanlar oturacak yer bulamıyor. Bunun en önemli sebebi ise hızlı, lezzetli, hijyenik ve uygun fiyatlı mönüsü ve güler yüzlü servis personeli... 


HotPlate'in öyle bir yaprak sarması var ki, insan hatır hutur kendi parmağını da yalayıp yutmak istiyor. O derece lezzetli. Zaten bu lezzeti ilk keşfeden de ev kadınları olmuş. Bazı günler, dört kilo sarma alıp giden müşteriler bile oluyormuş. Aynı şekilde mantıları da çılgınca lezzetli. Hele çıtır ev mantısı diye bir spesiyalleri var kii offf yani offf... Tok olanı acıktırır. Aç olana ne yapar bilemiyorum yani:)


Sonraaa Çin böreklerinin de müptelası oldum ben. Hotplate böreği olarak geçiyor. İşte bu börek soya sosuyla yenildiğinde tarifsiz bir lezzete dönüşüyor. Kurt gibi uluyabilirim zevkten:) Yoğurtlu köftenin yanı sıra sebzeli tavuklu noodle, tavuklu quesadilla, köfteli wrap, ev yapımı özel hamburger ve mis gibi salataları da mutlaka tadılmalı.


Bu arada mönüye yeni giren tavuk çökertme kebabı, köfteli çökertme kebabı, fish and chips, buffalo wings, bonfile ızgara ve hardal soslu tavuk gibi lezzetleri de unutmayalım.


Tabii bu başarıda en büyük pay, HotPlate'in genç ve yaratıcı executive şefi Uğur Serdar'ın. Öğle molalarını en lezzetli ve en hızlı şekilde değerlendirmek isteyen orta ve üst düzey yöneticilere hitap eden HotPlate, Türk yöneticilerin yanı sıra yabancı yöneticilerin de gözdesi konumunda. Bunun en önemli sebeplerinden biri de dünya, İtalyan ve Çin mutfaklarında uzmanlaşan Uğur Serdar’ın, mönüyü oluştururken geleneksel Türk lezzetlerine de farklı bir dokunuş katması... Çıtır mantı, yoğurtlu köfte, Kıbrıs köftesi  gibi lezzetler, yabancı işadamlarının en favori seçenekleri arasında yer alıyor. Özellikle hellim peyniri ve patates rendesiyle hazırlanan Kıbrıs köftesinin çılgın bir lezzet olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Açık mutfak olduğu için müşteriler, siparişini verdikleri yemeklerin hangi koşullarda hazırlandığına birebir şahit oluyor. Porsiyonlar ise oldukça doyurucu.  Lezzetli spesiyaller, hoş bir sunumla servis ediliyor. Tüm bu pozitif değerlere uygun fiyat kombinasyonu da eklenince, mekan ister istemez dolup taşıyor. 2004 yılından bu yana gıda sektöründe hizmet veren Uğur Serdar; Sosa, Antalya Kulüp Aura, Homestore Akmerkez gibi mekanlarda görev yapmış bir isim. Aynı zamanda Türk Aşçılık Milli Takım eski kaptanlarından Serkan Bozkurt ve Feridun Korkmaz’ın yetiştirdiği önemli genç yetenekler arasında gösteriliyor.


Uzun yıllar Hollanda’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ve Cihangir’de kazandığı restoran işletmeciliği tecrübesini HotPlate’e taşıyan Sibel Müftüoğlu, eşi Ziya Müftüoğlu ve kardeşi Uğur Karayetiş’in de kurucu ortağı olduğu bu mekanı farklılaştıracak yeni projelerin peşinden koşuyor. HotPlate bünyesinde görev yapan servis ve mutfak ekibi de güler yüzlü ve dinamik bir performans sergiliyor. Ekibin başarısının ardında yatan en önemli güç ise kurucu ortakların bitmek bilmeyen dinamizmi ve pozitifliği… Açık mutfağa sahip olan mekanda öne çıkan bir diğer önemli ayrıntı ise hijyene her şeyden çok önem verilmesi. Mutfak ve servis ekibi gerçekten de arı gibi çalışıyor. 10:00-12:00 ve 12:00-14:00 saatleri arasında inanılmaz bir sirkülasyon yaşanıyor. Her bir müşteriye aynı özen ve güler yüzle hizmet veriliyor.

Sabah ve öğle yemeği servisinin dışında iş dünyasının önde gelen kurumları uzun süreli toplantılarda HotPlate’in toplantı paketlerini tercih ediyor. Sabah kahvaltılı bir toplantı organizasyonu olacağı günlerde de sıcak simitin eşlik ettiği hoş bir kahvaltı paketi sunuluyor.
EXECUTIVE ŞEF UĞUR SERDAR‘DAN YOĞURTLU KÖFTE TARİFİ

( BU KIYAĞIMI DA UNUTMAYIN:)))

Malzemeler:
-250 yoğurt
-Panini ekmeği
-9 adet özel hazırlanmış Hotplate mini köfte
-1 adet domates
-Yarım adet ince doğranmış soğan
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 tutam maydanoz
-Yarım çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
-1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Wok tavayı kısık ateşe alıp soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ekleyip pişirin. Domates sosu pişmeye yakınken kekik, kuru nane ve maydanoz ekleyin. Hazır olan sosa mini köfteleri ilave edin. Köfteleri sosta 2-3 dakika kaynatın. Sosun köftelere geçmesini sağlayın. Ayrı bir tavada kup şeklinde doğranmış panini ekmeğini tereyağında yaklaşık bir dakika çevirin. Daha sonra tereyağında çevrilen ekmekleri tabağa ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Tabağın ortasına ise domates sosunu çeken köfteleri koyun. Yaklaşık 3 kepçe yoğurdu ekmeklerin üzerine dökün. Son olarak yoğurdun üzerine zeytinyağı ve pul biberden oluşan acı yağ sosunu gezdirin.
HotPlate:
Büyükdere Cad. Eczacı Ali Kaya
Sok. No. 4 Pol Center Kapı No. 35
Levent-Beşiktaş
Tel: +90 212 324 55 88
info@hotplate.com.tr
www.hotplate.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails