19 Nisan 2013

Arçelik Gastro İstanbul Festivali


Türkiye’nin yeme, içme ve eğlence kültürünü şehre yayan en büyük kent festivali Arçelik Gastro İstanbul, lezzet ve eğlence tutkunları ile buluşmaya hazırlanıyor… Yeme-içme ve eğlence sektörü temsilcileri, yerli ve yabancı şefler, yöresel tatların büyük ustaları, uzmanlar bu festivalde biraraya gelecek. Festival, Arçelik ana sponsorluğunda 7-12 Mayıs’ta gerçekleşecek. Arçelik Gastro İstanbul, Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD), Dream Design Factory (DDF) işbirliğiyle, Türk Mutfağı Derneği (TMD)’nin içerik ortaklığı ve Arçelik’in ana sponsorluğuyla 7-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında ilk kez düzenleniyor. Türkiye'nin en kapsamlı yemek festivali “Arçelik Gastro İstanbul“, TURYİD’in bünyesinde bulunan yaklaşık 300 restoran ve gece kulübünün katılımıyla, İstanbul’un en iyi kalite yiyecek ve içecek çeşitliliğini ve eğlencesini şenlik tadında sunmak amacıyla gerçekleşiyor.

Arçelik Gastro İstanbul’da; şehrin popüler restoranları mekanlarında sundukları özel menüleri ve festival alanında açacakları lezzet standlarıyla damak tadını şehre yayarken, mutfakların kahramanları, yerli ve yabancı şefler, yöresel tatların büyük ustaları ve sokak lezzetlerinin başarılı temsilcileri, yerli üreticiler, tedarikçiler, uzmanlar ve gurmeler de bir araya geliyor.

 Gurme lezzetlerin meraklıları ve kendi mutfağımın şefiyim diyenler için profesyonel mutfak deneyimini eve taşıyan Arçelik, gastronomi alanında Türkiye’nin bu en büyük kent festivaline destek vererek tüm yeme-içme tutkunlarını mutfağında biraraya getiriyor. Pişirme platformunda gerek ürünleri, gerekse işbirlikleri ile yer alan Arçelik, festival boyunca Türkiye’nin mucize lezzetlerini, farklı yemek kültürlerini etkinlikleriyle tanıtıyor ve tüketicilerine yenilikçi ürünleri deneyimleme imkanı veriyor. Garanti Bankası ve Öztiryakiler’in Gold Sponsor olduğu festival İBB’nin de desteği ile gerçekleşiyor. NTV, Hürriyet, Radyo Eksen festivalin medya sponsorları, THY ulaşım sponsoru, TUROB, Tursab, Şişli Belediyesi ve Kırcı Group da destek sponsorları olarak yer alıyor. Wines of Turkey, Efes, Yeni Rakı ve Johnnie Walker ise festivalin yan sponsorları arasında yer alıyor.
 Arçelik Gastro İstanbul’da Neler Olacak?

Arçelik Gastro İstanbul kapsamında, 9-12 Mayıs’ta KüçükÇiftlik Park’ta kurulacak festival alanında katılımcı restoranlar lezzet standlarında festivale özel menüler sunacak. Gün boyu şölen havasında piknikler, davetler, sunumlar yapılacak, mutfak sırları ortaya çıkarılacak. Klasik tatlar hatırlanıp, yeni lezzetler festival konuklarıyla paylaşılacak. Yerli şeflerin yanısıra festivale, yurt dışından da yabancı şefler konuk olacak. Dünyadaki yeme-içme festivallerinden farklı olarak, şehrin en iyi restoran ve mekanların katılımıyla gerçekleşecek Arçelik Gastro İstanbul, yalnızca etkinlik alanıyla sınırlı kalmayıp, tüm şehre yayılacak. TURYİD üyesi restoranlar, 7-12 Mayıs tarihleri arasında festival heyecanını mekanlarına taşıyacak. Her restoran kendi özel lezzetlerini öne çıkaran bir tadım menüsü hazırlayacak ve festivale özel fiyatlarla yemekseverlere sunacak. Türk Mutfağı Derneği (TMD), festival alanında kuracağı etkinlik çadırı ile festivalin akademik, kültürel ve etkinlik içeriğini üstlenecek. Festival boyunca TMD etkinlik alanında uzman konuk, akademisyenler ve usta şeflerin liderliğinde söyleyişi, panel ve demonstrasyonlar düzenlenerek Türk ve Dünya Mutfağı tartışılacak. Festival’de sadece yemek değil, yemeğe dair birçok şey sunulacak. Festival’de, odak noktası yemek olan, yemeğin etrafında kurgulanmış bir dünya yaratılacak. Türkiye’nin üreticilerinden gelen birinci sınıf ürünler de Festival Pazarı’nda tezgaha çıkacak. Türkiye’nin gece hayatı ve eğlence kültürüne yön veren şehrin en önemli mekanları, müzisyenleri, DJ’leri de festival süresince özel partiler, konserlerle İstanbul’un yeme-içme ve eğlence sahnesini Küçükçiftlik Park’a taşıyacak… Festivalde ayrıca içecek kültürünün gastronomideki yeri ele alınarak tadımlar ve eğitimler yapılacak. Wines of Turkey, Anadolu Efes, Johnny Walker ve Yeni Rakı’nın yan sponsorlar olduğu festivalde, ünlü barista ve barmenlerin performanslarıyla, konuk somelier ve içecek uzmanlarının demonstrasyonları da gerçekleşecek. Çeşitli şehir aktiviteleriyle Maçka’daki Küçükçiftlik Park’ta kurulacak dev festival çadırında düzenlenecek Arçelik Gastro İstanbul ile, tüm şehir yemek ve eğlence etrafında bir araya gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails