4 Nisan 2012

Arnavut Böreğiiiiiiiiiiii Yumiyumiyumiii Yine Olsa da Yesek



Sibel'in annesi Nesrin Teyze tam bir guru. Etsiz kuru fasulyesi, köftesi ve Arnavut böreği ise dillere destan.
Pırasalı ve patlıcanlı yapıyor Arnavut böreğini. Tuz sevmediği için hamura da harcına da tuz koymuyor ama tuzsuz hali bile çılgın lezzetli. İnanılmaz bir şey bu börek... Yapması zahmetli. Her önüne gelenin yapabileceği bir börek değil yani. Emek istiyor, sevgi istiyor, sabır istiyor. Aile üyeleri toplandıkça mutfağa giren Nesrin Teyze, bu böreği üşenmeden hazırlayıp ailesine afiyetle yediriyor. Ellerine sağlık Nesrin Teyze'ciğim...

Arnavut Böreği
-Hamuru un, su ve tuzdan oluşuyor. Sert bir hamur olarak yoğruluyor.
-İçi pırasalı ya da patlıcanlı olabiliyor.
-Bu kez pırasalı olanı yaptı Nesrin Teyze...
- Pırasaları ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyup pırasaları iyice pişirin. Arzu ettiğiniz baharatları ekleyin. Aynı işlemi patlıcanlısını yaparken de uygulayın.
-Böreğin hamuru tabak büyüklüğünde açılacak. Önce alt için 16 tane açın. Herbirinin arasına eritilmiş tereyağ sürüp iyice yedirin. Tereyağını abartmadan sürmenizde fayda var. 
-Sadece en üst kata yağ sürülmeyecek çünkü oraya içi dizilecek. 16 katı yapıştırdıktan sonra hamuru elinize alın. Tepsi boyutuna kadar yumruklarınızla büyüterek tepsiye yerleştirin. Sonra pırasa veya patlıcanları dizip üst hamurunu da aynı altı gibi yapıp kapatın.
-Fırına koymadan öncede baklava gibi ama daha büyük kareler halinde kesin. Böylece börek piştikten sonra daha kolay kesilip yenilebiliyor.

1 yorum:

  1. Merhaba

    yeni güncel blog adresiniz açıldı: www yorumlasak com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails