9 Kasım 2011

Peruuhiii Daha Önce Nerelerdeydin???


Arkadaşlar, öncelikle herkesin Kurban Bayramı'nı gecikmeli olarak kutluyorum. 3-4 günlük tatili değerlendirip Safranbolu kaçamağı yaptık. Adımımı eve atar atmaz, bilgisayar başına koşup Peruhi deneyimimi sizinle paylaşmak istedim. Peeee ruuu hiiii, diyorum başka da bir şey demiyorum... Mantıyı çok severim ama böylesini denemedim. Tamamen yöresel bir lezzet. Mantının içine kıyma yerine süzme yoğurt, nane ve kırmızıbiber koyuyorlar. Haşlama suyuna da tereyağı ilave ettiklerini üstün dikizlemelerim sonucunda keşfettim. Mantıyı servis tabağına aldıktan sonra klasik olarak tereyağı, nane ve kırmızıbiber eritip mantının üzerine döküyorlar. Vayy, vayyy diyorum... Mantının suyuna ekmek bandım, sonlara doğru da suyunu çorbaymışcasına kaşıkladım. Hiçbir gramını ziyan etmedim. Süzme yoğurtlu mantıya 10 puan veriyorum. Mutlaka denenmesi gereken bir lezzet... Bu arada Safranbolu'nun eli lezzetli kadınları yaprak sarmayı bilye büyüklüğünde yuvarlak yuvarlak yapıp güveçte pişiriyor. Bu nasıl bir lezzettir, bu nasıl bir çılgınlıktır? Oh, my GOOOOD:) Safranbolu, safranı ile meşhur ya... Bu nedenle balla servis edilen safran çayı var her yerde. İçerseniz denemiş olursunuz ama inanın içmeseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Onun yerine kömürde Türk kahvesi için daha iyi... Ve son bir tavsiyem olacak. Kahve Dünyası'nda Türk kahvesi ile servis edilen çikolata kaplı çifte kavrulmuş fıstıklı lokumlar var ya... O lokumları Kahve Dünyası'na Safranbolu'daki İmren Lokumcusu gönderiyormuş. 4 kutu aldım, yarısını da yolda yedim. Stoklama şansınız varsa getirtip eşe dosta sevabına dağıtın.

4 yorum:

  1. Peruhi'yi nerde yediğinizi de paylaşır mısınız?

    YanıtlaSil
  2. sirinanne, Peruhi'yi Safranbolu'da denedik. :)

    YanıtlaSil
  3. lokantanın adı peruhi mi? navigatörde yok adres?

    YanıtlaSil
  4. Safranbolu'da Elif Teyze'nin yerinde yedik. Ayni zamanda Elif Cafe'den de ulasabilirsiniz. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails