2 Şubat 2011

MSA Mutfağın Okulu'nda Şubat Programı

ETLER VE PİŞİRME TEKNİKLERİ

MSA şefleri ile tam kıvamında, lezzetli tarifler...Sadece bu tarifleri değil, her et yemeğini mükemmel hazırlamanın püf noktalarını öğreneceksiniz.

- Fırında kuzu tandır, baharatlı kuzu jus ile (Demo)

- Dana pirzola, limonlu risotto ve biberiye sos ile

- Egzotik soslu tavuk but, lyonnaise patates ve ekşi kurutulmuş domates sos ile

05 Şubat Cumartesi 10.00-14.00 / 160 TL

* MSA şeflerinin size özel ikramı citrus parfe.



İTALYAN MUTFAĞI 1
- Portakal ve cevizli roka salatası

- Kabaklı risotto

- Kırmızı şaraplı ve mantarlı dana yahni,

polenta kekleri ile

- Tarçınlı zeppole, vanilyalı dondurma ile

07 Şubat Pazartesi 19.00-22.00 / 120 TL




TAPAS

İspanya'nın geleneksel yemeği "Tapas", hem barda atıştırmalık olarak, hem de ana yemek olarak sunabileceğiniz çok beğenilen bir yemek tarzı. Bu dersimizde lezzetli Tapas çeşitlerini öğrenirken, yudumladığınız Sangria ile keyfinize keyif katın.

- Patatas Bravas, köz kırmızı biberli aioli

- Thai acılı tavuk kanatları

- Acılı ve pekmezli mini köfteler

- Siyah tempura kalamar, marinara sos ile

- Hindistan cevizi kaplı karidesler, tatlı chilli sos ile

10 Şubat Perşembe 19.00-22.00 / 120 TL





ÇİKOLATA SEVGİLİM

- Tutku meyveli kırmızı kalp çikolata

- Nar ile lezzetlendirilmiş rocher

- Portakal ve ballı ramona

- Çilek aromalı beyaz çikolatalı truffles

12 Şubat Cumartesi 10.00-14.00 / 130 TL



İTALYAN MUTFAĞI 2


SEVGİLİLER GÜNÜ

- Karidesli minestrone çorba

- Safran soslu dil balığı filetoları

- Rosto dana, kış sebzeleri ile

- Beyaz çikolatalı frangelico mousse, çilek ile

14 Şubat Pazartesi 19.00-22.00 / 120 TL



UZAKDOĞU MUTFAĞI

- Tom Yam Kung çorba

- Somon tataki, yeşil chilli biberli vinaigrette

ve traşlanmış körpe sebzeler ile

- Karidesli egg noodle

- Yıldız anasonlu ve çikolatalı tart

17 Şubat Perşembe 19.00-22.00 / 120 TL




HIROKI TAKEMURA İLE SUSHI

Sunset Restoran' ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura'nın özel sushi menüsüyle kendi ellerinizle yapacağınız sushilerin

lezzetine inanamayacaksınız.

- Sushi pirinci

- California roll

- Somon maki

- Karides nigiri

- Levrek nigiri

- Temaki uygulamaları

19 Şubat Cumartesi 10.00-14.00 / 150 TL



İTALYAN MUTFAĞI 3

Bu dersimizde MSA eğitmenleri size Toscana usulü yemekleri tanıtacak, beraberce Floransa,Pisa ve Siena yörelerinin

geleneksel menülerini hazırlayacaksınız.

- Köz patlıcan ve domatesli bruschetta

- Yaban mantarlı fettuccine

- Porçini mantarlı süt dana, rosto rezene ve patates ile

- Baileys panna cotta

21 Şubat Pazartesi 19.00-22.00 / 120 TL





VICTORINOX İLE BIÇAK BECERİLERİ

Profesyonel şefler gibi bıçak kullanmanın gösterileceği bu derste, bıçaklarınızı keskin tutmaktan tavuk doğramaya, meyve dilimlemeden sebze kesme biçimlerine kadar tüm bıçak becerilerini temel teknikleriyle öğreneceksiniz. Üstelik ders sırasında hünerlerinizi sergilemenize yardımcı olan

Victorinox seti bizden size hediye.

24 Şubat Perşembe 10.00-14.00 / 180 TL


BALIKLAR VE KABUKLULAR

MSA'da denizin kıymetli kaynağına zarar vermemeye özen gösteren ve yasaksız deniz mahsullerini kullanarak hem yeni hem de bilinen çeşitlemelerden leziz deniz ürünleri menüleri yaratan bir balık ve kabuklular dersi. Bu dersimizde sizlerle, hem mutfağınızı hem de denizleri boş bırakmayacak enfes deniz ürünleri menülerinin tariflerini paylaşacağız.

- Karides chowder

- Baharatlı uskumru balığı, baharatlı fırın patates ile

- Balık kek, lemongrass ve baharatlı sos ile

- Levrek masala, dağ kekikli sarımsak ve chili ile

26 Şubat Cumartesi 10.00-14.00 / 150 TL


* MSA şeflerinin size özel ikramı çikolatalı mousse.


İTALYAN MUTFAĞI 4

MSA'nın dersine katılın, İtalyan usulü ev yemekleri yapmanın özelliklerini öğrenerek, soğuk kış günlerinde içinizin ısınmasını sağlayın.

- Elmalı balkabağı çorbası

- Roma usülü gnocchi

- Gorgonzola, kereviz ve elmalı piliç but, fırında çıtır adaçayı ile

- Orman meyveli tiramisu

28 Şubat Pazartesi 19.00-22.00 / 120 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails