1 Aralık 2010

Sofra Sanatı’nın Dünyaca Ünlü Markası L’Objet, Şık Koleksiyonuyla Luxuria Mağazası’nda Müdavimleriyle Buluşuyor…


L’Objet’nin Başkanı ve Kreatif Direktörü Elad Yifrach, Eylül ayında Luxuria Mağazası’nda Olacak…

Ünlü tasarımcı Elad Yifrach tarafından kurulan L’Objet’nin, sofra sanatına zarafetin ışığını getiren yeni koleksiyonları Eylül ayından itibaren İstanbul’da Luxuria Mağazası’nda olacak.

L’Objet, şık sofralar için 24 ayar altınla veya platinle bezenmiş porselen tabak takımları, tasarımcısı Elad Yifrach’ın spice jewels (baharat mücevherleri) diye adlandırdığı 24 ayar altın kaplama gümüş ve Swarovski taşlarla karışık tuzluk biberlikler, yarı değerli taşlarla bezeli resim çerçeveleri, napkin jewels olarak adlandırılan peçetelikler üretiyor.



Sofra aksesuarlarında, ağırlıklı olarak gümüş ve 24 ayar altın kaplama kullanılan L’Objet, modernizm fırtınalarının estiği bir dünyada geleneksel olandan kopmadan çağdaş tasarımlara imza atıyor ve sofra tasarımında bir dünya markası olmayı başarıyor. L’Objet’nin ürünlerinde materyaller karışık tekniklerle kullanılıyor ve her metal parça elde tek tek seramik üzerine uygulanıyor. Tutkunları tarafından çok ilgi gören bazı tasarımlar ise her ürünün yaklaşık dört günde üretilmesi nedeniyle sınırlı sayıda imal ediliyor.


L’Objet’nin sanat eseri niteliğindeki porselenleri dünya sofralarını süslüyor…

L’Objet’nin, Amerika’da Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Neiman Marcus başta olmak üzere dünya üzerinde yaklaşık 550 satış noktası bulunuyor. Londra’da Harrods mağazasının lüks hediyelik eşya bölümünde özel bir alanda satışa sunulan L’Objet, son dönemlerde Japonya, Çin ve Rusya'da da müdavimlerine ulaşıyor.


 Abdi İpekçi Cad. Arman Palas No:7/3-5 Nişantaşı - İstanbul

0212 296 66 00


Elad Yifrach

L’Objet’nin tasarımcısı ve aynı zamanda kurucusu olan 32 yaşındaki Elad Yifrach, kariyerine California Beverly Hills’te iç tasarımcı olarak başladı. Ev eşyaları ve tasarım çalışmalarının yanı sıra şık, fonksiyonel ev ve sofra takımları tasarlamaya başladı. Güzelliği, değerli materyaller kullanarak tasarımla ifade ettiği özgün sanat eserleri yarattı. Swarovski kristali, yarı değerli taşlar, limoges porseleni, 24 ayar altın ve platini, tasarımlarına üstün el işçiliğiyle uyguladı. Avrupa ve Asya’da tanınmış zanaatkâr ve atölyelerle çalıştı. 2009 yılında bir Osmanlı koleksiyonu üzerinde çalışan ve bu tasarımını İstanbul'a ithaf eden Elad Yifrach, L’Objet markası altında tekstil ve kumaş tasarımına da başladı.

Canlı renkler ve zengin dokulara olan tutkusuyla Yifrach, uluslararası kültürlerin sanat, heykel, tarihini doğal güzelliklerle harmanlayarak L’Objet’nin ölümsüz tasarımlarına yansıtıyor. Yifrach’ın kişisel Ortadoğu kültürünün etkisi de tasarımlarına ışık tutuyor. Dünya sofralarını süsleyen tasarımlarını altın ve platinle giydiren, farklı alaşımlarla renklendiren ve farklı coğrafyalardan aldığı ilhamla onu şekillendiren Elad Yifrach, markaya yön veren tasarımlarıyla sofralarda elegan bir tarz betimliyor. İyi bir tasarımcının çevresinde olup biten her şeyden ve hayattan ilham alması gerektiğini düşünen Elad Yifrach “Haute couture''den de esinlenerek tasarımlarını oluşturuyor, ancak modalara körü körüne bağlı kalmadan stilleri sade bir şekilde yorumluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails