3 Ekim 2009

Havuçlu Pilav



Bin çeşit pilav türü var. Mısırlı pilav, domatesli pilav, arpa şehriyeli pilav vs. vs… Ama benin favorim tabii ki dereotu ile lezzetlendirilmiş havuçlu pilav… Keşke hep havuçlu pilav yesem, yesem yesem hiç şişmesem… Nerede o günler…







Malzemeler ( 4 kişilik)

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 büyük soğan
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gram tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı:

Pirinçlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, 2 saat bekletin.

60 gram tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını teflon tencereye koyup hafifçe kızdırın.

Rendelediğiniz havuç ve soğanları katıp, pembeleştirin.

Tuzu, karabiberi, yıkamış olduğunuz kuş üzümlerini, 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşniyi ve 2 bardak su ekleyip tencerenin altını açın.

Su kaynayınca süzüp, yıkadığınız pirinçleri ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte pilavın suyunu çekmesini bekleyin.

Pilav suyunu çekince tencerenin altını en kısık ateşe getirip, 5-10 dakika daha pişirin.

10 dakika sonra tencerenin altını kapatın.

Pilavı tahta kaşıkla karıştırıp, üzerine kağıt havlu koyarak pilavın iyice dinlenmesini sağlayın.

Servis ederken üzerine bolca kıyılmış dereotu serpin.

Afiyet olsun...



    BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails