27 Haziran 2010

Yeşil Efe’yle Mezeler Efeleniyor!

Türkiye’nin ilk yaş üzüm rakı markası Efe Yaş Üzüm Rakısı, rakı sofralarına yeni mezeler kazandırmak için ‘Yeşil Efe’yle Mezeler Efeleniyor’ sloganı ile meze yarışması başlatıyor.



Tüm amatör katılımcılara açık olan yarışmayla Türk sofra kültürünün vazgeçilmez unsunu “mezeler” farklı lezzetlerle yeniden yorumlanacak. Yarışmada dereceye girenleri ise para ödülleri bekliyor. Mezelerine güvenenler tariflerini, 15 Haziran - 30 Temmuz tarihleri arasında http://www.mezelerefeleniyor.com/ adresine ya da Mezeler Efeleniyor ismine özel Efe Alkollü İçecekler, Büyükdere Cad. Meydan Sokak Spring Giz Plaza Kat:1 Maslak – Şişli / İstanbul adresine de posta yolu ile göndererek yarışmaya katılabilecekler. Bu leziz yarışmaya katılmak için, gerek online gerek mektupla yapılan başvurularda www.mezelerefeleniyor.com sitesinde belirtilen tüm ayrıntıların yazılı olarak iletilmesi gerekiyor.

Tüm amatör katılımcılara açık olan yarışmanın 1’ncisi 10.000 TL, 2’ncisi 5.000 TL, 3’ncüsü ise 3.000 TL’lik para ödülünün sahibi olacak.

Derece için yarışan yarışmacıların mezelerinde “Efe Yaş Üzüm Rakısı’na en çok yakışan tat hangisi ve en yaratıcı yeşil dekorlu meze hangisi?” sorusunun cevabı aranacak. Toplanan meze tarifleri Conrad Executive Şefi Batuhan Piatti ve ekibi tarafından ön elemeye tabi tutulacak. Finalde ön elemeyi geçerek seçilen 10 meze tarifi gurme Mehmet Yaşin, Executive Şef Batuhan Piatti, gurme Yurtsan Atakan, gazeteci Melis Alphan ve Efe Alkollü İçecekler Pazarlama Direktörü Cem Bülent Erdoğan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek ve büyük ödüller sahibini bulacak.

Yeşil meyve ve sebzeler kullanılarak yapılan meze tabağı dekorasyonu, mezenin lezzeti ve rakı sofrasına yakışma özelliği jürinin dikkat edeceği başlıklar olacak. Lezzet düşkünleri, geleneksel Türk damak tadımızın gelecek kuşaklara aktarılması, meze ve rakının sahip olduğu değerlerin korunması ve geliştirilmesi hedeflenen bu yarışmayı sakın kaçırmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails