13 Haziran 2010

Toscana Usulü Cheesecake (Marine edilmiş çilekler ile)


Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) İtalyan Mutfağı (Toscana) workshop’unun tatlı olarak spesiyali ise marine edilmiş çileklerle servis edilen Toscana usulü cheesecake oldu. Beyaz şarapta marine edilen çilekler, cheesecake’e gerçekten de hoş bir tat katmıştı. Toscana usulü cheesecake, yoğun bir krema – ricotta peyniri kombinasyonundan hoşlananlar için biçilmiş kaftan..




Malzemeler: ( 2 kişilik)

Tabanı için:

1 paket burçak bisküvi
75 gram tereyağı (soğuk)
40 gram bal
1 gram toz zencefil


İç harcı için:

300 gram ricotta peyniri
200 gram çırpılmış krem şanti
60 gram pudra şekeri
20 gram toz şeker
½ adet limon suyu
3 adet yumurta sarısı
14 gram toz jelatin
150 gram çilek
150 ml beyaz şarap




Hazırlanışı:

Bisküviyi ve toz zencefili rondoda çekip, kırıntı haline getirin.

Tereyağını ekleyip çekin ve balı da ilave edip karıştırın.

Çemberin dibine yayın ve sıkıştırın.

Jelatinleri soğuk suda bekletin.

Yumurta sarısı, limon suyu ve 20 gram şekeri benmari de yumurta sarıları beyazımsı bir renk alana kadar iyice çırpın ve kenara alın.

Jelatini ekleyip, karıştırarak eritin.

Ayrı bir kapta ricotta peyniri, krem şanti ve pudra şekerini karıştırın.

Her iki karışımı da birbirine yedirip, tabanı bisküvi ile doldurulmuş kalının içine dökün

Buzdolabında form alana kadar bekletin

Çilekleri arzuya göre bütün veya keserek beyaz şarapta marine edin.

Cheesecake’in üzerini çileklerle süsleyin ve servis edin.


Afiyet Olsun :)



BhR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails