9 Haziran 2010

İtalyan mutfağında Toscana’dan lezzetler


Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) sadece yemek meraklılarına özel workshop’lar düzenlemiyor. MSA bünyesinde takım ruhunu güçlendirmek, birlikte hoşça vakit geçirmek, aynı hedef doğrultusunda ilerlemek gibi yetenekleri öne çıkarmak amacıyla kurumlara özel motivasyon workshop’ları da yapılıyor. 7 Haziran’da Philip Morris çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen İtalyan Mutfağı (Toscana) workshop’una ‘Lezzet Dedektifleri’ olarak davet edildik, nazik davetleri için çok teşekkür ederiz. Ve inanın kendimizi adeta onlardan biri gibi hissettik.




Bu sıcak atmosferde etkin rol oynayan en önemli isim ise tabii ki eğitmenimiz Hakan Şen... “Bu sarmısakları ne yapacağız?” sorusuna defalarca pozitif yanıt verebilmeyi başaran Şen, hepimizden ayrı ayrı takdir topladı. Salata, focaccia ekmeği, cheesecake ve makarnadan oluşan menümüz, gerçekten de muhteşemdi. Her ne kadar ekmek geç pişmiş olsa da ve biz 20.30’dan önce yemek yemeğe başlayamamış olsak bile, ortaya çıkan yemekler tüm açlığımızı bir anda unutturdu. Şimdi gelelim menümüzde yer alan ilk spesiyale...


Ev Yapımı Focaccia Ekmeği ( Fasülye ve keçi peyniri ile)

‘Ev yapımı focaccia ekmeği’, tek kelimeyle günün yıldızıydı. 180 derece fırında nar gibi kızaran, bir gün sonrasında bile tazeliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bu ekmekten yüzlerce dilim yenebilir.




Malzemeler: ( 2 kişilik)

500 gram un
375 ml su
50 gr taze iç fasülye
20 ml zeytinyağı
15 gram bal
30 gram maya
10 gram tuz
2 dal taze biberiye
2 dal taze kekik
2 diş sarmısak
100 gram keçi peyniri





Hazırlanışı:

Su ve mayayı bir kapta karıştırın

Un, tuz, zeytinyağını ve balı ekleyin

Kekik ilave edin.

Fasülye ve ezilmiş sarmısak ilave edin

Peyniri ezerek içine ekleyin. Elinizle ya da tahta bir kaşık yardımıyla yoğurun.

Bir fırın kabı ya da tepsisine yayıp, elinizle şekil verin.

20-25 dakika mayalandırdıktan sorna üzerine biberiye serpiştirin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, 30 dakika pişirin.

Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürüp çektirin.

Not: Eğitmenimiz Hakan Şen, bu focaccia ekmeğini taze fasülye yerine zeytin ve kurutulmuş domatesle de yapabileceğimizi söyledi. Denemekte fayda var :)


Afiyet Olsun...




BhR

2 yorum:

  1. farklı bir tarif :) birde fotoğraftaki sensin diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ceyda, çok da lezzetli bir ekmek oldu :) Fotoğraftakine gelince... Önsezilerine güvenir misin? :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails