1 Şubat 2015

PARK BOSPHORUS HOTEL'İN SEVGİLİLER GÜNÜ MÖNÜSÜ






Sevgililer Günü yaklaşıyor. Bu özel günde farklı bir şeyler yapmak istiyorsanız o zaman Park Bosphorus Hotel'in Gümüşsuyu Restaurant'ta Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı mönü sizin için hoş bir alternatif olabilir. Sevgililer Günü mönüsünün ön tadımı için fotoğraf editörü Ferhat Zupcevic ile 31 Ocak Cumartesi günü saat tam 12:30'da diğer bloggerlar ile birlikte Gümüşsuyu Restaurant'ta buluştuk. 


 Sos şefi Fırat Kılıç, Executive Şef Eyüp Çevik, Bahar Akgün ve pasta sos şefi Güngör Söylemez

Executive şef Eyüp Çevik'in ekibiyle birlikte hazırladığı enfes spesiyallerin tadına baktık. Mönüde çok beğendiğim lezzetlerin yanı sıra damak tadıma farklı gelen spesiyaller de olmadı değil. Ama değişikliğe açık olmak gerekiyor öyle değil mi? Burada gerçekten de çok keyifli dakikalar geçirdik. Biz, iştahla yemekleri tadarken, Ferhat Zupcevic hiç durmadı ve her anı ölümsüzleştirdi. Aslında benden çok o çalıştı. Bu nedenle kendisine bu özel fotoğraflar için yeniden teşekkür ediyorum. Bu ikiliyi daha çok göreceksiniz. Alışsanız iyi olur.








Bu arada çok çalışan sadece Ferhat mıydı acaba? Eyüp Çevik'in ekibi de arı gibiydi. Uzun zamandır işini bu kadar keyifle yapan bir ekip görmemiştim. Ferhat'ın yakaladığı bu kareler, yemek işinin aşkla yapıldığının en büyük ispatı... Hem büyük bir aşk hem özen hem de disiplinli bir ruh halini yansıtıyor tüm bu fotoğraflar...




Şimdi gelelim Sevgililer Günü'ne özel mönüde yer alan spesiyallere... Somona bayılırım. Bu nedenle ilk spesiyali  nefessiz yuttum. Kurutulmuş biberli somon pastası, yasemin aromalı somon lakerda ve safranlı rezene kalplerinden oluşan bu spesiyal, 'kızgın kumlardan serin sulara' tadında bir konsepte sahipti. Yani son derece ferah bir lezzetti. Balıkla arası iyi olmayanlar severler mi bilmiyorum ama benim keyfim son derece yerindeydi. 



İkinci spesiyal konusunda çok fazla bir yorumda bulunursam hata etmiş olurum. Çünkü oldum olası komposto gibi tatlarla aram hiç olmadı. Komposto meraklısıysanız, kalpli ayva ve makarnalar eşliğinde sunulan gül konsomesini beğenebilirsiniz.



Gelelim bu mönüde aşık olduğum en özel spesiyale... Eyüp Şef, cranberry soslu cavatelli üzerinde preslenmiş ördek etlerini çıtır baklava hamuruyla sarıp sarmalamış. Ördek etinin bu kadar lezzetli bir şekilde sunulabileceğini asla düşünmezdim. Bir parça olduğu için inanın mutsuz oldum. Su böreği gibi 5-6 dilim götürülebilecek ve "Çok yedim" diye asla pişman olunmayacak bir lezzetti bu. Aslında bu spesiyalin bence Sevgililer Günü'ne özel kalmaması ve Gümüşsuyu Restaurant'ın mönüsüne de alınması gerekiyor. Bu öneriyi dikkate almalarını önemle rica ediyorum. Bu lezzetin çılgınca müdavimleri oluşabilir. Benden söylemesi... Bu dillere destan ördekli spesiyalin ardından yine ferahlatıcı bir lezzet geldi. Grand Marnier Sorbet'mizi yedik ve büyük bir sabırsızlıkla mönüde yer alan et spesiyalini bekledik.





Tam bir et canavarı olduğum için Eyüp Şef'in çam yağı ile tavada özene bezene pişirdiği bu aşk dolu dana madalyonları cidden çok beğendim. Et çok güzel pişmişti. Hani lokum gibi derler ya işte aynı o hesap. Etin servis ediliş şekli de çok şıktı.  Dana madalyonlar; tatlı patates kreması, kadayıfa sarılı kuşkonmazlı enginar ragu, konfit kırmızı ve demi-glace sos ile taçlandırılmıştı.




Aslında tatlıyla hiç aram yok. Hele şerbetli tatlılarla hiççççç:) Ama bu tatlıyı cidden sevdim. Tatlı sevmeyene bile tatlı yedirecek cinstendi diyebilirim.  Fesleğen ile marine edilmiş kırmızı pancar, hindistan cevizi sütlü krem kek, çiçek balı ile lezzetlendirilmiş çilek kalpleri ve ananas sosundan oluşan bu özel tatlı için Eyüp Şefi bir kez daha tebrik ediyorum. 



Şimdiiiii..... Aslında yukarıda gördüğünüz bu enfes tatlı, Sevgililer Günü mönüsünde yok.  Ama Executive Şef Eyüp Çevik, Gümüşsuyu Restaurant ile özdeşleşen bu tatlıyı da tatmamız gerektiğini söyledi. Memnuniyetle kabul ettik ve yine hiç pişman olmadık. 'Park Kadayıf Sarma' adlı bu spesiyal cidden masal gibiydi. Ne çok tatlı, ne az tatlı. Tam kıvamında... Gelmişken, Gümüşsuyu Restaurant'ın mönüsüne de göz attım. Girit usulü kalamar, kuzu etli sıcak humus, ördek risotto, ızgara ahtapot ve karides şiş, kolçak köfte,  acuka ile marine edilmiş sebze, kabuklu patates ve renkli biberlerle servis edilen dinlendirilmiş dana pirzola gibi spesiyalleri gerçekten de çok iştah açıcı gözüküyordu. Önümüzdeki günlerde dinlendirilmiş dana pirzolasını tatmak için Eyüp Çevik'in kapısını çalacağım... Bu nazik davetleri için Park Bosphorus Hotel'e yeniden teşekkür ederiz. 

www.parkbosphorushotel.com




Hotel Park Bosphorus,Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No 8, Beyoğlu, İstanbul
(90) 212 377 88 88

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails