4 Mayıs 2013

Bu Ziyafete Can Kurban:)



Dergi yoğunluğu olduğu zaman ister istemez blog yazılarına biraz ara vermek zorunda kalıyorum. Şimdi yeniden karşınızdayım:)  Bu kez size keyifli bir Pazar günü ziyafetimizle ilgili bir yazı yazmak istedim. Bizim ailenin kadınları yemek konusunda gerçekten çok marifetli. Anneannem Bibiz, teyzem Für, annem Aydan, Ayşe Ablam, tatlı kuzenlerim Dicle ile Filiz ve tabii ki bendeniz Bahar... Hepimizin kendine göre özel ustalıkları var. Kimimiz zeytinyağlı konusunda, kimimiz tatlı konusunda, kimimiz et yemeklerinde, kimimiz ise hamur işlerinde enfes tatlara imza atıyor. Burada çok sık tarif vermiyorum çünkü ailemizin yemek ziyafetleriyle ilgili bir kitap projemiz olacak. Tüm bu enfes tatları, bu kitapta keşfetmenize yönelik bir ön çalışma başlatmış durumdayım:) Şimdi gelelim Pazar ziyafetimize...



Geçen haftalarda teyzem Für'ün Dragos'taki evinde toplandık. Für, her şeyin en güzelini yapar. Mutfakta kolay kolay kimse onun eline su dökemez. Teyzeme sabah kahvaltısına gittiğimizde bize genelde kıymalı pide yapar. Öğle ya da akşam yemeğine gideceksek ise çılgın et spesiyalleri hazırlar.



Bu kez teyzeme sabah kahvaltısından gittik ve akşama kadar kaldık. Marifetli teyzem bize o gün kıymalı ficcin, ciğer ve çiğköfte partisi verdi. Yedik, yedik semirdik desem yalan olmaz. Bu gıdalar nasıl yenmez? O kıymalı ficcin nedir? 



Yumurta sarısı sürüldükten sonra nar gibi kızaran incecik ficcin dilimlerinden 2'şer, 3'er götürdük. Ficcin'leri reçellere buladık, yanında peynir yedik. Ne bileyim işte yapmamamız gereken ne varsa yaptık. Adeta kendimizden geçtik. Sonra akşama doğru çiğköfte yoğurmak için mutfağa geçildi.


 Bu işin en keyifli yanı çiğköfte yoğrulurken sıcağı sıcağına otlanmak. Ficcin'in üzerine çiğköfteleri de löp löp yutuverdik. Bir de üzerine utanmadan mis gibi ciğer yedik. 


Lokum gibiydi ne yalan söyleyeyim. İtiraf etmeye utanıyorum ama teyzem tatlı olarak aşure yapmıştı. Ayşe ablam da armutlu tatlı spesiyalini hazırlamıştı. Biz ailece o gün ölmediysek yemek yemekten bir daha asla ölmeyiz diyorum:)

6 yorum:

  1. bahar seni severek takip ediyorum sen anlatırken sanki bende burda yiyorum ellerinize saglık ailene ve sana bayıldım....

    YanıtlaSil
  2. Ne seker bir anlatim! Valla canimiz cekti ama sanirim ben kacirdim,bu ficcin nedir acaba?

    YanıtlaSil
  3. Bir (başlangıçta) kitap kesinlikle ve de en kısa zamanda çıkmalı, çıksın artikkk

    YanıtlaSil
  4. Pınar'ım çook uzun zamandır düşünüyorum aslında bir kitap yapmayı. Malzemeler birikti. Hikaye altyapısı sağlam. İşten güçten bir 15 gün izin alıp fotoğrafçı arkadaşım Batu'yu da kafaladım mı tozunu attırırız valla yemek kitabı aleminin:)

    YanıtlaSil
  5. Ficcin çerkez mutfağına ait bir yemek aslında. Börek gibi ama değil. İstiklal Caddesi'nde de bir restoran var bu adla. Teyzem gitmiş yemiş orada. Sonra gidip şeften tarifini almış. o gün bugündür özel günlerde ailece toplanıp ficcin'i afiyetle götürüyoruz valla. Güzel yorumların için teşekkür ederim Bir Terazi Kızı:)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada ilk yorumun sahibine de çok teşekkürler. Olduğum gibiyim. Nasıl hissediyorsam öyle yazıyorum. Görüyorum ki doğru yoldayım. Beni süper motive ediyorsunuz...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails